Tips redaksjonen
12.12.2007

Optimeringsprisen 2006: Vinneren er Kjell Olav Maldum

For første gang ble Optimeringsprisen delt ut til en person, ikke en bedrift.
Juryens leder, Yngve Krokann, sa i en kommentar at Kjell Olav Maldum, som leder Dagligvarehandelens miljøforum AS, er en pådriver for at norske bedrifter – og særlig dagligvarebedrifter – skal være i spiss når det gjelder optimeringsarbeid.

Hans solide innsats for å sikre blant annet at dagligvarehandelen skal ha optimal logistikk og dermed være mest mulig miljøvennlig, er til stor inspirasjon.

Maldums engasjement ble synlig allerede da han var ansatt ved Teknologisk Institutt, den gang for å skolere bedriftsansatte i en effektiv bruk av emballasje.

Da emballasjeavtalene ble reforhandlet med myndighetene, var Maldum en pådriver for at ”optimering” skulle inn i avtaleteksten. Han har også arbeidet aktivt for begrepet ”brukt emballasje” under henvisning til at begrepsbruken er viktig og vesentlig. 

Kjell Olav Maldum har vært ansatt seks år i Dagligvarehandelens miljøforum. Maldum har også vært styreleder i Grønt Punkt Norge i flere år. Fra nyttår overtar Kjell Olav Maldum som administrerende direktør i Norsk Resirk AS. 
  
Den Norske Emballasjeforening og Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité deler ut Optimeringsprisen i fellesskap.

Prisens hensikt er å fremme emballasjeoptimering og ressursbesparende emballasjeløsninger i norsk næringsliv. I 2006 vant Tine Optimeringsprisen 2005 for produktet ”Snøfrisk”.
  
Utdelingen skjedde under Emballasjedagene 2007 i Tønsberg 1. og 2. november.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1