Tips redaksjonen
18.04.2018

Vit hva som skjer!

Av: Direktør Tone Lindberg Grøstad, Maskingrossisternes Forening

Vit hva som skjer!
Etterhvert som våren siger inn over oss merker vi stadig mer optimisme i markedet. Våre medlemmer melder om økt salg og de opplever flere forespørsler etter deres produkter. Etter en tid med innsparinger og nedbemanninger, ser det ut til at tiden er kommet for å satse på ny teknologi og igjen investere for fremtiden.
  
I Maskingrossisternes Forening er det viktigste vi kan bidra med at bedriftene rundt om i det ganske land får mulighet til å oppleve hvordan fremtiden kan se ut. Se maskiner, verktøy, utstyr i bruk, snakke med leverandørene for å få belyst akkurat sin utfordring og finne de skreddersydde løsninger for de neste tiårene. Men, å oppleve er ikke alt, vi vil også sørge for at bedriftene møter gode foredragsholdere på konferanser og kurs for å være sikre på at kompetansen for å ta de gode valgene er tilgjengelig.
  
SMART industri er blitt et av mine hjertebarn og det gleder meg å se at hele bredden av det mekaniske miljøet er enig og ønsker å bidra. Per i dag vet vi at det kommer til å være konferanser som retter seg mot sveis, automasjon, vedlikehold, maskinering og kranteknisk. Vi vil tilby kurs innenfor temaene OEE, maskinforskriften, puste- og trykkluft, tegningslesning, måleteknikk, hydraulikk, og vi får besøk av deltakerne fra World Class Management-utdanningen. Noen av arrangementene er for medlemmer av de ulike bransjeforeningene, men de aller fleste vil være åpen for interesserte.
  
Ungdom og rekrutering vil også få sin plass på SMART industri, for vi ser at gjennom lavkonjunkturen har interessen for faget sunket. Vi samarbeider med K-tech, Kongsberg videregående skole og Fagskolen Tinius Olsen, og disse utdanningsinstitusjonene vil sørge for at arrangementene blir aktuelle og relevante. Vi håper det kan bli underholdene også for dere som har vært i jobb en stund!  
  
De mest anerkjente maskinmerkene kommer til å være tilstede med de siste nyhetene sine, og du vil kunne se disse i aksjon. Verktøyleverandørene vil vise hvordan verktøy kan hjelpe deg med å bli mer effektiv og prefabutstyr, som sager og utstyr for plate- og rørbearbeiding, vil kunne ses i et utall varianter.  I vårt sveiseverksted vil du kunne teste ut både apparat og sveisetråd, sammen med et rikt utvalg av verktøy. I tillegg regner jeg med at mange av de besøkende vil besøke standene med roboter.
  
Når jeg skriver dette er det kun få uker igjen til SMART industri åpner dørene. Selv bobler jeg over av energi og glede over at vi sammen med en rekke bransjeforeninger skaper noe helt nytt i Norge. Du kan følge oss både på www.smart-industri.no og vår Facebook-side – SMART industri.

Husk å sette av dagene 17.–19. april til å besøke SMART industri på Norges Varemesse – SÅ VET DU HVA SOM SKJER!

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1