Tips redaksjonen
28.12.2017

Vil ha norske robotslanger inn i havbruket

Slangerobotikken til Eelume kan radikalt endre undervannsoperasjoner i olje- og gassektor. Nå får det trondheimsbaserte selskapet 410 000 kroner i innovasjonsmidler for å bukte seg inn i havbruksnæringen også.

Autonome slangeroboter som inspiserer og vedlikeholder undervannsinstallasjoner, er ikke lenger science fiction. Eelume, et spin-off-selskap fra NTNU, har allerede signert tunge avtaler med Kongsberg Gruppen og Statoil om å utvikle robotslanger til bruk i offshoreoperasjoner.
   Imidlertid mener Eelume at teknologien også kan brukes i andre sektorer. Derfor skal selskapet benytte designkompetansen til EGGS Design for å utforske hvilke muligheter som ligger i å bruke autonome undervannsfarkoster til inspeksjoner, vedlikehold og reparasjoner i havbruket. Prosjektet har nå mottatt 410 000 kroner gjennom Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP).
 
Millioner til idéutvikling
Dette er niende gang det deles ut midler gjennom DIP. I 2017mottok 15 norske innovasjonsprosjekter totalt 7,5 millioner kroner.
   – Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Ved hjelp av innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk er målet at flere prosjekter skal føre til reell verdiskaping både for mottaker og samfunn, sier Anne E. Bull, rådgiver ved Design og arkitektur Norge (DOGA).

Kilde: Pressenytt

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1