Meny
13.04.2018

Utvider GPro 500-familien

Mettler Toledo Gas Analytics kunngjør lanseringen av deres Cross-Pipe GPro 500 TDL-gassanalysator.

På grunn av plasseringen på stedet, lite vedlikehold og ingen krav til prøveutsugning og kondisjonering samt behandling av prøver (i mange applikasjoner) begynner TDL-gassanalysatorer gradvis å erstatte andre gassmåleteknologier, slik som paramagnetiske analysatorer og NDIR.

Løser justeringsproblemet
De fleste TDL består av to deler, en laserkilde og en separat mottaker med en fotodiode som analyserer laserlyset etter at det har gått gjennom gassprøven. Et tidligere problem ved TDL-sensorer har vært at man må opprettholde en svært nøyaktig justering av de to delene. På en annen side er TDL-design med laser- og sensorelementer plassert på tvers av oppsettet (stack) vært populære når bredere oppsett (stack) skaper ulikheter i konsentrasjon på tvers av diameteren.
Mettler Toledos GPro 500-serie med TDL løser justeringsproblemet ved å kombinere begge deler i en enkel enhet. En sonde festet til sensoren har en hjørnereflektor på enden som omdirigerer laserstrålen tilbake til sensoren og tap av justeringen blir dermed umulig.

Utvider bruksområdene
Sondekonseptet er svært pålitelig i et oppsett (stack) med en diameter på mindre enn én meter. For bredere oppsett (stack) der gasskonsentrasjonen ikke er konstant, har Mettler Toledo nå introdusert Cross-Pipe GPro 500 og dermed utvidet bruksområdene til den vellykkede GPro 500-familien.
En nyutviklet, todimensjonal hjørnereflektorinnretning er posisjonert i røret overfor analysatorhodet. Nøyaktig justering er derfor ikke nødvendig. Så lenge det er en rett linje mellom de to delene, vil laseren treffe matrisen og strålen omdirigeres tilbake til fotodioden i analysatoren.

Se også www.mt.com/Pro-gas

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no