Meny
01.05.2016

TeamTec tester vannet og møter fiskerinæringen på Nor-Fishing

Markedet er i endring. Mange leter etter nye muligheter, blant annet TeamTec. – Vi er godt etablert i maritim sektor generelt. Nå ønsker vi å se om vi kan få et større fotfeste i fiskerinæringen, sier administrerende direktør Olav Voie. TeamTec deltar på Nor-Fishing for første gang.

TeamTec leverer tre hovedprodukter til båter og skip: forbrenningsovner, strippingejektorer for tanktømming og nyheten AVITALIS BWTS, som fjerner mikroorganismer fra ballastvann før det tømmes tilbake i havet.

Kunnskapsoverføring fra andre sektorer
At aktører som før har hatt sitt hovedfokus på andre næringer, nå tar turen til Nor-Fishing, ser prosjektleder Kari Steinsbø i Stiftelsen Nor-Fishing lyst på. – Næringer knyttet opp mot olje og shipping har hatt tilgang til store ressurser og mange kloke hoder over lang tid. De har skapt mye god teknologi og innovasjon som kan være overførbar til fiskeri. At fiskerinæringen får tilgang til ferdigutviklet teknologi, er en kjempefordel for oss, mener Steinsbø.

Tester interessen i næringa
– Vi selger allerede en del forbrenningsovner til fiskerinæringen, men kommer nå til Nor-Fishing for å se om vi kan ta en større del av dette markedet. Samtidig ønsker vi å se responsen fra næringen på våre to andre hovedprodukter, stripping ejektoren og AVITALIS, sier Voie. Han mener messedeltakernes grad av interesse for de forskjellige produktene er en god test på hvor stort potensialet for økte markedsandeler i fiskerinæringen er.

Bølge av nye utstillere
Steinsbø i Nor-Fishing sier at TeamTec er en del av en utstillerbølge fra andre næringer. – Vi ser en stor vekst i antall førstegangsutstillere på Nor-Fishing. De kommer gjerne fra shipping og oljesektoren. Flere og flere ser at deres teknologi kan være relevant for fiskerinæringen også, sier Steinsbø, som for kort tid siden kunngjorde at en ny hall settes opp for å ta imot det økende antallet med utstillere.

Fra shipping til fisking
Voie og kollegene har tidligere deltatt på mange internasjonale shippingmesser. –Vi vet at både verft, redere og eiere vil være til stede på Nor-Fishing. Det er disse menneskene vi nå ønsker å komme i kontakt med. TeamTec har allerede et veldig godt nettverk inn mot verft som driver med båter til offshore og andre maritime bransjer. – Noen av disse leverer jo også til fiskebåter, men det er ikke sikkert fiskerirederne vet hvem vi er, forklarer Voie.

Julaften på Nor-Fishing
– Vi ser frem til Nor-Fishing og tror det blir litt som julaften. Vi går inn i messedeltakelsen med blanke ark og en god del forventinger og kommer nok til å få oss noen positive overraskelser, avslutter Voie.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no