Meny
22.03.2017

Skiskytterlandslaget setter spor med Toughbook

Utøverne på det norske skiskytterlandslaget er vant til å konkurrere i mange minusgrader – i snøvær så vel som i sterk sol. Med andre ord vær som tærer på kritisk teknologi som er nødvendig for å holde oversikt over skiløpernes prestasjoner – der sekunder er avgjørende. 

Skiskyting er mer populært enn noen gang – spesielt i Norge. Med et lass av medaljer i bagasjen og ambisjon om å stikke av med ytterligere i årets VM er bruk av teknologi avgjørende. I seks år har lagets trenere brukt Panasonics robuste Toughbook CF-19 for å kartlegge prestasjoner og følge løperne i sporet. Nå har de byttet ut utstyret til fordel for Toughbook CF-20 og Toughpad FZ-G1.

Fungerer i all slags vær
Per Arne Botnan, utviklingssjef for det norske skiskytterlandslaget, sier de tidligere brukte tradisjonelle PC-er.
   – Vi måtte ta med et stativ og en kasse som vi kunne plassere PC-en i. Med andre ord lite praktisk. Nå kan trenerne løpe ved siden av utøverne med Panasonics Toughbook under armen. Enhetene vi nå bruker, har lang batterikapasitet. Selv når gradestokken passerer minus femten. Vi trenger heller ikke å ta hensyn til om det regner, snør eller om solen skinner fra en skyfri himmel, da de fungerer perfekt i all slags vær, sier han.

Informasjon i sanntid
De håndholdte enhetene benyttes for å holde oversikt over rennet og for å se hvordan de enkelte utøverne presterer underveis. Informasjon gis utøverne i sanntid om posisjon, om hva som er viktig å fokusere på etter siste skudd og hvor nådestøtet skal legges inn.

Sekunder og tiendeler
Morten Aa Djupvik, sportsdirektør i Norges Skiskytterforbund, sier det er ekstremt viktig for utøverne til enhver tid å vite hvordan de ligger an i forhold til nærmeste konkurrenter.
   – Det handler om sekunder og tiendeler. Uten korrekt informasjon er veien kort fra første til 30. plass. Derfor må utstyret alltid fungere, det være seg om det regner, snør, blåser eller om solen står rett på skjermen, sier han. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no