Tips redaksjonen
30.01.2015

Peterson Packaging valgte stropping på øverste hylle

Peterson Packaging investerte nylig i ny stroppemaskin fra Tyske Mosca. – Med døgnkontinuerlig produksjon og 5500 utgående paller i uka var det aldri noen tvil om at vi skulle velge stroppeteknologi på øverste hylle, sier vedlikeholdsleder David Weber.

Fra råmateriale til ferdig emballasje
Hos industrianlegget til Peterson Packaging håndterer de hele produksjonsprosessen fra råmateriale til ferdig produkt, inkludert trykking i seks farger, utstansing av esker og til sist kundeleveranser over hele landet. Hver uke produseres og leveres rundt 5500 paller med ferdige emballasjeprodukter, der en betydelig del går til norsk næringsmiddelindustri. Vedlikeholdsleder David Weber forteller at industribedriftens nyeste investering, en stroppemaskin fra Mosca, har levd opp til forventningene, og vel så det.
   – Det er sjelden jeg opplever installasjoner helt uten tekniske problemer, men dette var et positivt unntak. Svært profesjonelle installatører fra Pall-Pack og Mosca i Tyskland har bidratt til at vi kunne gjennomføre en rask og smidig utskifting til moderne stropping for vår emballasjeproduksjon, sier han.

Positivt til lønnsomheten
Hos Peterson Packaging er de overbevist om at den nye stroppemaskinen vil bidra positivt til lønnsomheten de kommende årene. Den tidligere stroppeløsningen hadde fungert i mer enn 20 år, og David Weber forteller om driftsproblemer og vedlikeholdstid som førte til forsinkelser og i verste fall produksjonsstans. Med ny stroppemaskin er det full produksjon hele tiden. – Stropping er en kritisk del av pallhåndteringen, der driftsstans raskt forplanter seg og blir et problem. Hos Peterson Packaging har vi døgnkontinuerlig produksjon og er avhengig av høy pålitelighet i alle ledd. Med den nye løsningen fra Mosca får vi stropping som holder den høye kvaliteten vi ønsker å levere, samtidig betyr det reduserte kostnader til stroppebånd som også er en del av det positive regnestykket. Det aller viktigste er likevel at vi kan garantere bedre og sikrere leveranser til kundene våre, forteller han.

Driftssikkerhet og ergonomi
Den automatiserte pallbanen sørger for kontinuerlig tilførsel av paller med emballasjeprodukter for den nye Mosca stroppemaskinen. Den betjenes av én operatør, og påfører stropper med to bånd for hver pall. Pallen kan roteres 90 grader, slik at man kan stroppe alle sider av pallen med totalt 4 stropper, noe som benyttes for rundt fem prosent av leveransene. Bytte av stroppebånd er enkelt for operatøren, det samme gjelder styringen fra styrebordet. Weber forteller at driftssikkerhet, ergonomi og brukervennlighet ble vektlagt sterkt ved valg av løsning. I tillegg var det selvsagt avgjørende å velge en maskin som passet godt til anleggets produksjonsløsninger og volumer.
   – Vi ønsket en stroppemaskin med høyeste pålitelighet, samtidig som den måtte være tilpasset anleggets øvrige systemer og vårt produksjonsvolum, som enkelte ganger er opp til 6500 paller i uka. Med Moscas løsning så vi at våre produksjonskrav ble tilfredsstilt på en god måte, og vi satte pris på en tilstedeværende leverandør som raskt kunne stille med reservedeler og servicepersonell om det krevdes. Med denne løsningen fra Mosca oppnår vi bedre driftssikkerhet og økonomi. I forkant av installasjonen hadde vi gode og konstruktive samtaler med leverandøren, og vi ble imponert over at installasjonen og igangkjøringen ble gjennomført prikkfritt, oppsummerer David Weber.

Salgsfremmende emballasje
Peterson Packaging opererer i et konkurranseutsatt marked, der kundene etterspør nye produkter og der fargetrykk på emballasjen blir stadig viktigere. I mange utsalgssteder fungerer emballasjen som salgsplakat for produktet, og Peterson Packaging har en moderne trykkpresse som trykker med inntil seks farger og lakk på emballasjen. Presis stansing er også en viktig del av sluttproduktet, slik at kartongen enkelt kan brettes til en ferdig eske i kundenes produksjon. Vedlikeholdssjefen ser at ny stroppemaskin er et godt bidrag til å sikre feilfrie leveranser.
   – Hele vår produksjon er automatisert i stor grad, og alt handler om å tilby emballasje med høy kvalitet til rett pris og leveringstid, alltid uten skader fra transport eller annet. Med den nye stroppemaskinen kan vi garantere leveranser med konstant høyde, stroppet på en solid og pen måte. Det er en viktig del av totalproduktet vårt, og underbygger vår målsetting om å være den beste leverandøren av emballasje, sier David Weber, vedlikeholdsleder hos Peterson Packaging i Sarpsborg.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1