Tips redaksjonen
09.07.2020

Panasonic varmer opp Berlins første smarte bydel

I Future Living® Berlin leverer Panasonic varme- og kjøleløsninger til 90 husstander med fornybar energi.

- Bydelsprosjektet Future Living® Berlin er et smart pilotprosjekt som fokuserer på en bærekraftig livsstil, og har som mål å være miljøvennlig, digital og trådløs.
– Panasonic har over 60 års erfaring med varme- og kjøleløsninger, tiår med erfaring innen solcellepaneler og energilagring, og en enorm lidenskap for å forme og forbedre fremtiden. Alt dette har vi tatt med oss inn i arbeidet med Future Living® Berlin. Ikke bare er det et viktig prosjekt for Panasonic, det er like så viktig i utviklingen av smarte, karbonfrie byer, sier administrerende direktør i Panasonic Europa, Junichi Suzuki.
   Future Living® Berlin består av flere smarte energiløsninger, deriblant Panasonics effektive luft-til-vann-varmepumper, solcellepaneler og batterier – alt integrert i et smartsystem for lagring og bruk av energi.
   – Future Living Berlin er fremtidens måte å leve på. En sosial, digital og bærekraftig livsstil, sier Suzuki.

Effektiv energiforvaltning
Future Living® Berlin har gitt Panasonic muligheten til å eksperimentere med nyskapende energiløsninger. Energieksperter og programvareingeniører har gått sammen og utviklet løsninger som kombinerer elektrisitet og oppvarming, og som optimaliserer energibruk.
   – Løsningene er utviklet gjennom et samarbeid med ledende forskningsinstitusjoner for desentralisert energiforvaltning. I testene vi har gjort har energiforbruket vært opptil 15 prosent mer effektivt, sier Ralf Becker, prosjektleder for energi i Panasonics europeiske forsknings- og utviklingssenter.

Milepæl for en bærekraftig livsstil
Panasonics luft-til-vann-varmepumper i Aquarea-serien er en av kjernekomponentene i Future Living® Berlin. Varmepumpene sørger for varmt vann og en komfortabel innetemperatur i de 90 boligene. Fordi pumpene drives av fornybar energi er de tilnærmet fri for karbonutslipp. Ved hjelp av Panasonics silikonteknologi er prosjektets solcelleanlegg 10 prosent mer effektivt enn konvensjonelle anlegg.
   For å redusere CO2 -utslippene ytterligere er systemet tilkoblet skytjenesten Aqurea Service Cloud. Det gjør at installatører kan koble seg til varmepumpene og utføre vedlikehold mer effektivt og delvis fjernstyrt.
Systemet er også tilkoblet skytjenesten Aquarea Smart Cloud. Her kan beboerne følge med på strømforbruket sitt og justere temperaturen deretter. Det gir bedre effektivitet og komfort, samtidig som beboerne har full kontroll over forbruket sitt.
Panasonic samarbeider med GSW Sigmaringen, som eier byggene i Future Living® Berlin.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1