Meny
16.12.2015

Overvåkning senker surfehastigheten med opptil 89 prosent

Undersøkelser gjort av det finske sikkerhetsselskapet F-Secure viser at sporingsverktøy gjør nettleseren betydelig tregere. Når sporingene ble blokkert, økte surfehastigheten med opptil 89 prosent.

– Dette viser at sporing på Internett ikke bare er et etisk problem, men at det også koster tid og penger. I dag er det vanvittig mange forskjellige sider som sporer deg, og antallet sporingstjenester har eksplodert på enkelte sider. Dette kan resultere i en internetthastighet som minner om den på 90-tallet, selv om du har fiber, sier Xerxes Malekani, skandinavisk leder for F-Secure.
   F-Secure undersøkte 50 av de største nettsidene i verden. Resultatene viste at mange av sidene lastet betydelig raskere med deres egen VPN-tjeneste aktivert.
   Hastigheten økte mellom 3 og 89 prosent når sporingsforsøkene ble blokkert, og i snitt lastet nettsidene ferdig 13 prosent raskere. Enkelte av nettsidene hadde hele 95 forskjellige sporingstjenester aktivert.
 
Spiser båndbredde
Når nettlesere spores, må maskinen din hele tiden prosessere mer informasjon, noe som til slutt går ut over ytelsen. For mobilbrukere er det spesielt kritisk, da sporingen forårsaker en økt mengde datatrafikk, noe som kan bli kostbart for dem som surfer mye på mobilnettet.
   En løsning på sporingsproblemet kan være å deaktivere cookies i nettleseren din, men som mange har opplevd, kan dette være tidkrevende og klønete å gjøre i praksis.
   F-Secures Freedome blokkerer alle typer sporing fra ulike annonsenettverk og gir deg også en oversikt over hvilke sporingstjenester som forsøker å hente informasjon om deg.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no