Meny
20.12.2016

– Ost fortjener samme status som vin

Hotell- og restaurantbransjen var samlet på Kulinarisk Akademi torsdag 27. oktober for å markere åpningen av Oslos første Ostebank. – Osteproduksjon er minst like komplisert som å lage vin og faget fortjener samme status, mener en av Norges fremste osteeksperter, Rolf Heskestad hos TINE.

Ostebanken på Kulinarisk Akademi inneholder Norges beste oster og vokter langtidslagret Jarlsberg, Norvegia, Sveitser, Edamer og Chevré.

Ostenes hemmelige liv
– Å produsere ost er enormt krevende. Det er en vel så komplisert vitenskap som å produsere vin. Den store kunsten er å finne de rette bakteriene og få dem til å spille godt sammen, slik at vi får ønsket kvalitet på den ferdigmodnede osten. Selv ikke den fremste eksperten blir noen gang utlært i ostefaget, sier Heskestad, som også er godkjent som internasjonal ostedommer.

Oster som fortjener toppkokker
– Norges beste oster fortjener Norges beste kokker, og det er derfor Ostebanken er på Kulinarisk Akademi, sier Terje Døsrønningen, som er direktør for TINE Partner og ansvarlig for Ostebanken. – Ostene er et svar på hotellbransjens etterspørsel etter produkter som er unike, har en god historie og er tuftet på ekte, norsk håndtverk, sier Døsrønningen.

- Vekker oppsikt
Vi har samarbeidet med TINE over mange år, og ideen om Ostebanken ble til i fellesskap. Hittil i år har vi hatt seks tusen mennesker på kurs hos Kulinarisk Akademi, og alle har latt seg fascinere av Ostebanken. Dette er felles verdiskapning, sier daglig leder hos Kulinarisk Akademi, Espen Vesterdal Larsen.

Om TINE Spesialiteter
Ostebanken er en del av TINE Spesialiteter, som er et utvalg norsk ost, smør og andre lokale meieriprodukter av beste kvalitet. Ostene i Ostebanken selges primært til storkjøkken og Horeca-bransjen, men alle kan ta turen innom Kulinarisk Akademi og få tak i skatter fra banken. Ostene er også tilgjengelig hos flere av Oslos spesialforretninger.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no