Meny
02.03.2015

Nytt regelverk om merking av mat

Lørdag 13. desember trådte nye regler for merking av mat i kraft. Det nye regelverket skal gjøre det enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder, både på produkter, og på mat servert over disk.

Det nye regelverket krever at serveringsbedrifter informerer skriftlig om innholdet av allergener i all mat de tilbyr. Det gjelder altså mat over disk i restauranter og kantiner. Informasjonen skal være skriftlig tilgjengelig for gjesten. De ansatte må kjenne til eventuelt innhold av allergener i de ulike rettene. Opplysningene kan for eksempel gis i menyen, på et skilt eller en plakat. Det er virksomheten som har ansvaret for å følge regelverket.
   Disse 14 allergener må det etter nytt regelverk gis informasjon om dersom allergenene finnes i produktene eller i retter som serveres: glutenholdig korn, skalldyr, egg, fisk, peanøtter, soya, melk, nøtter, selleri, sennep, sesamfrø, svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på mer enn 10 mg/kg eller 10 mg/l, uttrykt som SO2, lupin og bløtdyr. Det skal også gis informasjon om produkter som er fremstilt av disse allergenene.
   Det blir nye, obligatoriske krav til både innhold, presentasjon og utforming av næringsdeklarasjonen på matvarene.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no