Meny
02.02.2017

Ny skinne forenkler EMC-skjerming

Stadig mer elektronikk i produkter øker behovet for at installasjoner utføres i henhold til retningslinjer som gjeler for EMC (elektromagnetisk kompabilitet). Ellers kan støy slå ut viktige funksjoner. Rittal kommer nå med en skinne som forenkler både for kabelinstallasjonen og EMC-skjermingen i automasjonsskapet.

– Når det kreves EMC-godkjent installasjon, må den skjermede kabelen sikres slik at elektromagnetiske bølger utenfor ikke kan trenge inn i automasjonsskapet. Vår skinne for EMC-kontakt av kabler løser funksjonen. Samtidig gir den strekkavlastning til kabelen for å minimere mekanisk stress, sier Bjørn-Terje Flidh, Systemselger strømfordeling og industri hos Rittal.
   Å sikre installasjonen ved innføring av kabler med ulik diameter i et skap er ikke lett. Rittals nye kombinerte skinne er derfor tidsbesparende. Den gir mulighet for fleksibel plassering av kabelklemmer og gir høy pakketetthet. Skinnen gir mulighet for enkel montering av en EMC-skjermklemme. Ved montering presses EMC-skjermingsbraketten ganske enkelt mot kabelskjermen og deretter hektes den inn på skinnen. Diameter endringer utjevnes fullstendig ved hjelp av en fjær.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no