Meny
29.09.2016

Norsk selskap krypterer USA

Norske Hiddn Security har fått et etterlengtet gjennombrudd hos amerikanske myndigheter. De kan som en av svært få utenlandske leverandører tilby krypteringsprodukter på det høyeste kommersielle nivået for en ikke-amerikansk leverandør. Det gir store salgsmuligheter i verdens viktigste IT-marked.

Norske Hiddn Security utvikler krypteringsteknologi og produkter som gir den høyeste formen for sikkerhet for data på PC-er og minnepinner. Selskapet driver med avansert utvikling og salg av krypteringsprodukter basert på sin egenutviklede teknologi. Få uker etter at selskapet fikk nyheten om at de var første leverandør med høyeste sikkerhetsklarering hos nederlandske myndigheter, har Hiddn Security også blitt sertifisert av det amerikanske myndighetsorganet National Institute of Standards and Technology (NIST).

Nye, store muligheter
– FIPS 140-2 Level 3-sertifiseringen er trolig et av de høyeste kvalitetshindrene vi noensinne skal over og noe vi har jobbet i mange år for å lykkes med. Nå kan ansatte som tidligere har vært låst til kontorplassen, ta med seg PC-er og minnepinner til eksterne møter, hjemmekontoret eller på reise på en sikker måte. Dette skaper nye, store muligheter. Vi er svært entusiastiske for de nye mulighetene i verdens viktigste IT-marked, sier adm. dir. Gudmundur Einarsson.
   Med FIPS 140-2 Level 3-sertifiseringen som bevis på kvaliteten i Hiddns patenterte teknologi kan ansatte i offentlig sektor, i forsvaret og innenfor helsesektoren være trygge på at personer med kriminelle hensikter ikke får tak i sensitiv informasjon på deres PC-er og minnepinner. Teknologien er like relevant på bedriftsmarkedet, og sertifiseringen er beviset som trengs for å få innpass hos kundegrupper som det private helsevesenet, bank og finans, advokater, konsulenter og alle andre som håndterer fortrolig informasjon og forvalter immaterielle rettigheter og åndsverk.

Strenge sikkerhetskrav
– Vi skal bygge nye salgskanaler for å nå kunder i hele USA. Det er særlig viktig å bli synlig overfor PC-produsenter, slik at vår unike teknologi kan integreres i produkter som skal møte de strengeste kravene til sikkerhet, sier Einarsson.
   – Dette er en av de strengeste testene amerikanske myndigheter utfører på kommersielt tilgjengelige krypteringsprodukter. Vi har fått både PC-krypteringen og minnepinnen sertifisert for bruk og beskyttelse av sensitiv informasjon. FIPS 140 er en internasjonalt anerkjent sertifisering som flere markeder stiller som krav til denne typen produkter. De mest sikkerhetsbevisste kundene etterspør i tillegg FIPS 140-2 level 3 som tilfredsstiller de strenge sikkerhetskrav, fortsetter han.
   For å få sertifiseringen må man møte spesifikke krav innenfor 11 områder, der hvert område stiller strengere krav enn det foregående. Ideen er at standarden skal veilede de som skal etablere de riktige sikkerhetsnivåene i egen virksomhet. Level 3 garanterer at uvedkommende ikke kan knekke sikkerhetsmekanismene, fordi sikkerheten består av flere unike og enkeltstående faktorer.

Krypterte nøkler
– Vårt produkt består av en kryptert harddisk sammen med vår unike krypteringsbrikke integrert i PC-en og et smartkort med en databrikke som i et bankkort. Smartkortet inneholder digitale, krypterte nøkler for å låse opp PC-en. Når brukeren har tastet sitt passord, vil den krypterte nøkkelen bli sendt fra kortet til PC-en. Først da starter PC-en opp. Når maskinen lukkes, vil nøkkelen slettes i PC-en, og det er umulig for uvedkommende å få tilgang til denne, sier Einarsson.
   Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) i Norge har også godkjent Hiddns produkt for bærbare og stasjonære PC-er, samt selskapets krypterte minnepinne (coCrypt), for nivå Begrenset (B). Disse to produktene er de eneste NSM-godkjente produktene for slik bruk i Norge.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no