Meny
20.09.2017

Nettrakett som ny lærebedrift i Bø

Nordland fylkeskommune har nylig godkjent Bø-bedriften Nettrakett som lærebedrift i IKT-Servicefaget. Godkjenningen er gitt på grunnlag av at bedriften kan gi opplæring i samsvar med læreplanen for faget.

– Det innebærer at vi kan ta imot elever fra IKT-servicefag som skal ha to års praksis før de går opp til fagbrev, forteller daglig leder Line Suhr Johansen.
   Bedriften synes det er fint å ha muligheten til på denne måten hjelpe unge og lærvillige fra distriktet til en yrkesvei innenfor IT. Behovet for kompetente medarbeidere er stort innenfor feltet, og å bli lærebedrift er viktig også i forhold til egen rekruttering.
   – Innenfor IT går utviklingen bare raskere og raskere. Det er ikke lett for en høyskole eller et universitet til enhver tid å ha oppdatert og relevant fagplan og undervisning. At vi som lærebedrift kan hjelpe til med praktisk anvendelse og til enhver tid oppdatert kunnskap, tror vi er en stor fordel for alle parter. I år har vi hatt fire elever utplassert og har i tillegg akkurat nå to nyutdannende som er midt i et trainee-løp innenfor digital markedsføring, sier Suhr Johansen.
   Nettrakett er et digitalt byrå som bistår kunder over hele landet med blant annet markedsføring, design, web- og systemutvikling og sikkerhetstjenester.
Systemutvikler Håkon Ellingsen er valgt som faglig leder i selskapet for denne satsingen.
   – Håkon har høy og variert kompetanse innenfor IT. Hos oss har han et hovedfokus på programmering, universell utforming og ulike former for systemutvikling. Vi er sikre på at Håkon vil gjøre en god jobb som faglig leder og støtte for vår første lærling som starter denne høsten, sier Suhr Johansen.
   – Og så er det verdt å nevne at vi har fått god hjelp fra Opplæringskontoret for Nordre Nordland i forbindelse med godkjenning som lærebedrift, avslutter daglig leder.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no