Tips redaksjonen
28.11.2013

Luer-Jack - verdens første én-hånds-opererte medisinske sprøyte

Interessen var stor da Christian Mide i går kunne introdusere verdensnyheten Luer-Jack på DNB Markets Healthcare Conference, Venture session. 19 selskaper presenterte sine forretningsideer og aktiviteter for investorer og potensielle samarbeidspartnere.
Dagens medisinske sprøyter krever to hender når man kobler fra alle typer utstyr. Luer-Jack kan kobles fra ved hjelp av bare én hånd, med en intuitiv fingerbevegelse mot sprøytekroppen. Dermed jobber man mer effektivt – i tillegg til å oppnå økt sterilitet under prosedyrene.

Tildekking etter bruk av nåler, såkalt ”re-capping”, er ved et EU-direktiv forbudt fra 11. mai 2013. Sikkerhetsløsninger bidrar til betydelig økning av kostnader knyttet til å etterleve direktivet for å unngå stikkskader i helsevesenet. 

– Luer-Jack har den gunstige effekten at man unngår fullstendig å berøre nålen etter bruk. Prosedyren krever rett og slett ikke re-capping. Nålen slippes enkelt og greit helt kontrollert ned i en smittebeholder under prosedyren – fremdeles med bare én hånd. Den er naturligvis kompatibel med alle typer sikkerhetsnåler også, og tilrettelegger således for økt effektivitet i daglige medisinske prosedyrer uten andre former for organisasjonsendringer. Man jobber rett og slett bare smartere i flere sammenhenger!, sier Christian Mide.

Luer-Jack-oppfinnelsen kan anvendes på forhåndsfylte sprøyter, tradisjonelle sprøyter og luer-koblinger. Det er en kostnadseffektiv teknologi med betydelige brukerfordeler, sammenlignet med eksisterende sprøyteløsninger. 

– Denne sprøyten vil ivareta alle krav som stilles til sprøyter i tillegg til at Luer-Jack møter samfunnets økte krav til effektivitet. I stedet for marginale og kostbare forbedringer, gir vi helsearbeideren full sprøytekontroll – og samtidig en ekstra hånd ledig til andre oppgaver, sier lege og gründer Christian Mide.

ConceptoMed er allerede i samtaler med potensielle samarbeidspartnere for den videre utvikling og anvendelse av oppfinnelsen.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1