Tips redaksjonen
06.07.2020

LEGO Lamborghini

LEGO Technic designteamet var på jakt etter en ny og inspirerende samarbeidspartner og bestemte seg for å ta kontakt med en av verdens mest kjente merkevarer.

Lamborghini Sián FKP 37 er med sine dynamiske linjer, dristige vinkler og elegante kurver helt unik, akkurat som sine forgjengere, men likevel umiskjennelig Lamborghini.

Lidenskap

LEGO Technic designerne jobbet tett med proffene hos Lamborghini for å gjenskape bilens ikoniske design-DNA. Teamene oppdaget snart at de var like lidenskapelig opptatt av teknisk konstruksjon og også delte en fascinasjon for detaljer, form og funksjon. Det gjorde samarbeidet til en utrolig positiv og produktiv opplevelse for alle.

Håndlaget

Lamborghini-biler spesialbygges for hånd, en om gangen, av proffene i Automobili Lamborghini. Kun på den måten kan selskapet oppnå graden av perfeksjon som grunnleggeren, Ferruccio Lamborghini, satte som krav for Lamborghini.

Detaljene teller
Hver eneste Lamborghini bygges med et eksepsjonelt fokus på detaljene. Hver Lamborghini er dessuten unik og bygget etter eierens spesifikasjoner. LEGO® Technic modellen er en nøyaktig gjengivelse av den originale bilmodellen Lamborghini Sián FKP 37 – i iøynefallende limegrønn design og med gullfargede felger.

14 timers innsats

Opplev en oppslukende, nesten zen-lignende byggeopplevelse, kjemisk fri for alt som heter tidspress. Modellens 3969 deler krever full konsentrasjon, men den utfordrende byggemodellen gir tifold igjen i form av glede og engasjement.

Dramatisk entré

En av signaturene til Lamborghini er saksedørene, og derfor var det helt avgjørende at teamene klarte å gjenskape Sián-dørenes jevne bevegelse. LEGO® Technic designerne jobbet utrettelig for å gjenskape dørenes finjusterte trykknapp-funksjon.

Filmspoiler
Ingenting er tøffere enn en bakspoiler som elegant glir på plass på en supersportsbil som Lamborghini Sián FKP 37. Det var viktig å gjenskape denne bevegelsen fordi spoileren gir nødvendig nedadrettet vertikalkraft ved høy hastighet. Det var utfordrende å få til, men teamene taklet brasene med glans.

Matchende felger

Hjulfelgene er et ekte blikkfang på Sián som teamet visste at de måtte kopiere om de skulle klare å gjenskape en tro kopi av bilen. Etter mye eksperimentering ble trommellakk brukt for å gi elementene en gullfarge som matchet den perfekte glansen og finishen til de ekte felgene.

Aerodynamisk funksjon 

Den bakre vingen spiller en viktig rolle for hvordan bilen oppfører seg under kjøring, og Lamborghini teamet var ivrige etter å demonstrere hvordan den fungerte. LEGO® Technic designerne jobbet virkelig hardt for å få spoileren til sitte flatt på sidevingene, slik at originalbilens vakre linjer og aerodynamiske funksjon ble gjengitt. 

Under panseret
Modellens bakmonterte motor er en kopi av den episke V12-motoren med bevegelige stempler, firehjulsdrift og åttetrinns girkasse som aktiveres ved hjelp av en bevegelig girhendel. Under panseret finner du godsaker som en spesialdesignet overnattingsbag. Her finner du også modellens unike serienummer som gir deg tilgang til unikt innhold på det eksklusive eierområdet.  

Utsøkte detaljer
Det detaljene som teller på LEGO® Technic Lamborghini Sián FKP 37. Det fungerende rattet kan brukes for å manøvrere bilen. Det er fungerende fjæring både foran og bak. Og originalens slående Terzo Millennio-inspirerte, Y-formede frontlykter har blitt gjenskapt på modellen.

Autentisk funksjon

I begynnelsen var ikke Lamborghini overbevist om at et modulært system som LEGO® Technic ville kunne brukes for å gjenskape funksjonsmåten til mesterverket Sián FKP 37. De ble sjokkert (og begeistret!) da de fikk se en klossebygd, fungerende åttetrinns girkasse med en synkroniseringshylse som går opp og ned, samt en tro kopi av bakaksel-differensialen.

Manøvrering etter alle kunstens regler

Det fungerende rattet på modellen av Lamborghini Sián FKP 37 kan brukes til å manøvrere bilen på plass, mens du kan skifte gir med girhendelen.

Synlig girkasse

Teamet syntes det var for ille at de etter å ha jobbet så hardt for å gjenskape den komplekse åttetrinns girkassen, skulle skjule den inni modellen. Derfor laget de et lite vindu på undersiden, hvor det går an å se hvordan girkassen fungerer.

Vekket til live

Autentiske finesser og et sterkt fokus på detaljer gir en utstillingsmodell som vil vekke oppsikt og beundring i mange år framover.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1