Meny
20.12.2016

Heggen-elever vant med ny løsning på fremtidens maritime transport

1. november byttet 115 elever ved Stangnes og Heggen videregående skole ut skolebøker og tradisjonell klasseromsundervisning med et hemmelig klimaoppdrag. Grønt entreprenørskap stod på timeplanen, og tre elever fra Heggen videregående skole skal representere Troms i den nasjonale finalen i Trondheim 13.–15. februar.

– Dette var helt uventet, men herlig, forteller Sander Berg (18) fra entreprenørskap 2 som sammen med John Akkim Fjellheim (18) og Brage Nygård (17) skal representere Troms i den nasjonale finalen i Trondheim på vårparten.
   Kunnskap og innovasjon skal bidra til å løse verdens energi- og klimautfordringer. Gjennom prosjektet Energi for framtiden inviteres dagens ungdommer til komme med kreative forslag som kan føre utviklingen i riktig retning.

Ønsker virkelighetsnær og relevant læring
Oppdraget, som er utarbeidet av Enova og Ungt Entreprenørskap, var strengt hemmelig inntil det ble offentliggjort på innovasjonscampen 1. november.
   – Det er dagens unge som skal finne framtidsrettede løsninger på noen av samfunnets mest prekære utfordringer. Da må vi involvere dem så tidlig som mulig. Gjennom arbeidet med energiløsninger lærer elevene om dette fagområdet på en praktisk måte. Da blir læringen virkelighetsnær og relevant, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms. – Heggen-elevene leverte en nyskapende løsning hvor fossilt drivstoff ble byttet ut med hydrogen skapt av overskuddsvannet fra vannkraftverkene.

Ser etter nyskapende løsninger
Det er niende året på rad Ungt Entreprenørskap og Enova gjennomfører Energi for framtiden. Juryen kom fra lokalt arbeids- og næringsliv: Olav Frantzen (Consto AS), Tor Hovde (KUPA), Ann-Elisabeth Bendiksen (Yrkesfaglig Opplæringskontor Harstad), Lars Hansen (Polar Energi), Arne Odd Bratsberg (Nilsen og Haukland), Stig Borlaug (SNN) og Preben Woll (Harstadregionens Næringsforening). – Det er viktig for elevene at folk med riktig kompetanse veileder elevene under en innovasjonscamp, i dag hadde vi en engasjert og flott gjeng fra Harstad, forteller Johansen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no