Tips redaksjonen
19.11.2018

Gled en som gruer seg til jul!

Årets TV-aksjon samlet inn hele 239 millioner til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. Hele Norge åpnet lommebøker og hjerter den 21. oktober for TV-aksjonen.
   På årets viktigste søndagstur banket 100 000 bøssebærere på dører i hele landet for å samle inn penger til Kirkens Bymisjons arbeid for et lunere samfunn med rom for alle.
   Under mottoet "mindre alene sammen" har alt fra kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, til næringsliv, lag og foreninger, skoler, trossamfunn og menigmann stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig.
All honnør til samtlige!
   Under tittelen "Nesten alle i Norge gleder seg til jul" forteller Kirkens Bymisjon om hvordan bildet ser ut for noen av dem som har det vanskelig. Av dette leser vi blant annet:
   I inngangen til førjulstiden er det kanskje ingen overraskelse at det store flertallet gleder seg til tiden vi går inn i, som for de aller fleste forbindes med fellesskap, ferie og gaver. Men en undersøkelse viser at 170 000 nordmenn over 15 år av ulike årsaker gruer seg til jul. Altså går hele 170 000 nordmenn inn i julehøytiden med en vond følelse.
   "De som ikke har en bolig, lever i fattigdom eller står utenfor viktige fellesskap, lever med dette også mellom nyttår og jul – ikke kun mellom jul og nyttår. Samtidig vet vi at julen er som et forstørrelsesglass: Det som er fint, blir finere. Det som er vanskelig, blir gjerne vanskeligere." Står det å lese.
   En betydelig del av Kirkens Bymisjons inntekter i juleaksjonen kommer via SMS. Pengene går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons møtesteder, kafeer og sentre over hele landet.
   "Et måltid hos oss er ikke bare næringsrik mat. Bordfellesskapene på våre tiltak og virksomheter virker som et smertestillende middel for mange. Vi ser at samtalene og kontakten som oppstår rundt et måltid kan bistå mennesker som har et tøft liv, til å finne håp og ta nye veivalg", sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal, som håper mange vil benytte seg av den enkle måten å støtte Kirkens Bymisjons arbeid på.
   Jeg sender stafettpinnen videre til våre lesere og oppfordrer til å støtte den viktige juleaksjonen GLED EN som gruer seg til jul med å gi to julemiddager. Send sms GLEDE til 2490, det koster deg bare 80 kroner.
PS! Du kan også støtte fast en gang i mnd. ved å sende MIDDAG til 2490, det koster kr 40, men kan selvsagt økes.

God førjul!

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1