Meny
23.11.2015

Gammel kjøttbedrift henter heder for nyutviklet spekeskinke

 – Det er spenstig at en 100 år gammel kjøttbedrift skaper nye spekeskinkeopplevelser for oss forbrukere. Kombinasjonen av en modnet skinke med et søreuropeisk smaksbilde gjør at skinken fortjener den hederen Spesialitet-merket er, sa adm. dir. i Matmerk, Nina Sundqvist, da hun æret skinken fra Mydland med Spesialitet-merket under SMAK-festivalen i Tromsø 18. september.

Under festmiddagen «Det nordnorske måltid» fredag 18. september, på SMAK Nordnorsk Matfestival, ble spekeskinken Umberto høytidelig hedret med Spesialitet-merket. Spesialitet er en kvalitetsgaranti for norskprodusert mat og drikke, som viser vei til de unike smaksopplevelsene.

Stor stas
– Vi har brukt lang tid på å utvikle skinken, så det er stor stas at vi nå får Spesialitet-garantien. Vi tror det vil gjøre forbrukeren mer nysgjerrig på den, sier Jørgen Bjørnsborg, markedssjef i Mydland. Mydland har hentet inspirasjonen til skinken fra sørligere strøk, med krydder som kanel, nellik, koriander og hvitløk. Navnet Umberto er inspirert av den italienske polfareren Umberto Nobile.

Egenutviklet modningsmetode
Umberto spekeskinke med urter lages av store, utvalgte skinker med god fettmarmorering, som saltes og modnes med urter. Resultatet er en svært mør spekeskinke med en godt modnet duft, et aromatisk smaksbilde og en balansert saltsmak.

Unik smaksopplevelse
Spesialitet-merket eies av Matmerk og tildeles av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Umberto-skinken var fagjuryen enige. Dette er delikate, tynne skiver av spekeskinke, med mye smak og en herlig duft. Den er helt annerledes enn vanlige spekeskinker – en helt unik smaksopplevelse!

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no