Meny
01.05.2016

Fremtidens pølsemakere konkurrerer i NM

I samarbeid med NHO Mat og drikke inviterte KLF videregående skoler med mat-/ kjøttfag til skolemesterskap i pølse i forbindelse med NM i kjøttprodukter 2016. Ni skoler er påmeldt.

Strindawurst, Grevepølse og Nordlyspølser er noen av pølsene som er påmeldt til NM i Kjøttprodukter, og som er komponert av elever ved videregående skoler. De skal konkurrere mot 190 forskjellige pølser fra 54 av landets kjøttbedrifter.
   De påmeldte videregående skolene er Etterstad, Bryne, Tangen, Breivika, Greveskogen, Strinda, Nannestad, Raufoss og Åssiden. Skolene kan delta med en pølse hver.
   – Elevenes pølser blir bedømt på lik linje med de andre 530 påmeldte kjøttproduktene, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF). I NM konkurrerer skolene mot pølser vi finner i butikkene, fra kjente merkevarer som Finsbråten, Gilde, Nordfjord Kjøtt og Fatland.
   Bedømmingen skjer 18.–20. april. Dommerne er fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget. De gir tilbakemelding til skolen på pølsens råvarebruk, utseende, lukt, smak og konsistens. Resultatene slippes 3. mai på eget kåringsarrangement for kjøttbransjen.

Bra for rekrutteringen
– Jeg er svært glad for at så mange skoler har valgt å delta i denne konkurransen, det lover godt for rekrutteringen til kjøttfagene, sier spesialrådgiver på utdanning og kompetanse, Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke.
   – Dette er en utmerket måte å koble sammen skolene med arbeidslivet, og KLF skal ha all ære for initiativet. Elevene kan arbeide med produktutvikling, produksjon, sensorikk og kvalitet og får resultatet bedømt av de fremste smaksdommerne i kjøtt- og fjørfebransjen, sier Lynghaug.

NM siden tidlig på åttitallet
NM i Kjøttprodukter så dagens lys tidlig på åttitallet og siden den gang har de aller fleste norske kjøttbedrifter deltatt i konkurransen. Årsakene er mange. For det første er arrangementet en enkel og rimelig arena for testing av egne produkter, og tilbakemeldingene fra dommerpanelene gir en viktig pekepinn på hvordan oppskriftene kan justeres. Sist, men ikke minst, lokker omtale, heder og ære til de beste produktene.
   De som ønsker å følge skolepølsene under bedømming og ved resultatslipp, kan følge med på kjottprodukter.no eller på egen Facebook-side for NM i Kjøttprodukter.

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no