Meny
28.12.2017

Et smart valg med datacontainer

For seks år siden kjøpte IT-selskapet Diflex en mobil datahall av Rittal. Når flyttelasset nå går til nybygde lokaler, følger datahallen selvfølgelig med. Den vil stå for backup til den nye primære datahallen, og som en frittstående enhet maksimerer den brannsikkerheten.

Diflex er et IT-selskap som forvalter små og mellomstore bedrifters IT-miljøer. Etter mer enn 50 år i leide lokaler flytter selskapet nå inn i egne lokaler i Ängelholm. Selskapet har vokst betydelig de siste årene og forventer fortsatt vekst.

Rittal var et selvfølgelig valg
For Diflex var det åpenbart at vi igjen henvendte oss til Rittal for å kjøpe en komplett datahall. Rittal har både spesifisert innholdet og levert komponentene, alt fra tak og gulv til serverrack, UPS og kjølemaskin LCP med frikjøling. Det er bare serverne som kommer fra en annen leverandør.
   Den nye primære datahallen får backup av den energieffektive mobile datahallen Rittal Data Center Container (RDCC). Diflex tidligere primære datahall vil nå fungere som sekundær datahall. En enkel og økonomisk løsning.
   – Vi er veldig glade for at vi valgte RDCC da vi utvidet i 2011. Ellers hadde det nå bare vært å si farvel til den investeringen, sier Diflexs VD Daniel Ivarsson.

Dobbelt opp av alt
Diflex hostingtjenester innebærer at driften aldri får gå ned. For å sikre dette er datacontaineren plassert i brannsikker avstand fra hovedbygningen. I en tredje separat bygning er nødaggregatet. Bredbåndet går i fiber fra fire forskjellige retninger og fra to forskjellige leverandører. I tillegg er alt dobbeltmatet med redundans.
   – Fordi serverne har høy densitet får, vi god plass i datahallen, selv om den er relativt liten, understreker en fornøyd Daniel Ivarsson.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no