Meny
26.10.2015

Disse ungdommene skal sikre Norges framtid

– En fantastisk døråpner, sier vinnerlaget fra Emax som får en tur til tech-hovedstaten Silicon Valley. En av to ungdommer som deltar på Innovasjon Norges gründercamp har startet sin egen bedrift. Daniel Feidal fra Tromsø, Ida Maage Elstad fra Tyssedal, Tuva Smith fra Drøbak og Simen Fossnes fra Sogndal vil nå følge gründerdrømmen.

– Dette er en unik mulighet som åpner dører. I Silicon Valley får vi lære av de beste, forteller vinnerlaget fra Emax 2015.
   Silicon Vally i San Fransisco er en magnet for tech-gründerne. Her skal ungdommene la seg inspirere til å fortsette med entreprenørskap. De vil møte spennende gründermiljøer, bygge internasjonalt nettverk og bli kjent med Innovasjon Norges eget Innovation House.

Tilrettelegger for suksess
Emax er et årlig tilbud for ungdom mellom 18 og 25 år som brenner for entreprenørskap og ledelse. Etter uken i Lillehammer med bagasjen full av ny kunnskap, inspirasjon, motivasjon og nyttige verktøy, er mange klare for å starte egen bedrift eller utvikle bedriften de er i gang med. En fersk undersøkelse fra Innovasjon Norge viser at en av to deltagere fra Emax 2012-kullet har startet egen bedrift. Over 50 prosent har funnet medgründer på Emax og fått større mål, drømmer og ambisjoner.
   –  Emax er en viktig nettverksarena, og mange tidligere deltakere har gått videre og gründet sammen. Kanskje grunnlaget for Norges neste store globale selskap blir lagt på årets Emax, sier Bård Stranheim, direktør for Gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge.
   – Aldri før har skaperlysten vært så høy som den er i Norge i dag.  Nå er det viktigere enn noensinne å tilrettelegge for at dagens unge gründere skal lykkes med sine bedrifter i framtida, mener Stranheim.

– Ungdommer som disse skaper det vi skal leve av
Det er fjerde året Innovasjon Norge arrangerer Emax i Lillehammer. I år deltok 101 ungdommer på gründercampen. Emax handler i stor grad om et simulatorspill. Deltakerne leder en bedrift i tre år, og må ta store avgjørelser som påvirker aksjekursen i bedriften. De blir utfordret på egne vurderinger og samarbeidsevner. Og til slutt står laget med høyest aksjekurs igjen.
   – Norge trenger flere gode gründere som starter nye og lønnsomme bedrifter. Det er ungdommer som disse på Emax som skaper de bedriftene vi skal leve av i framtida, sier næringsminister Monica Mæland.

Motivert til å starte egen bedrift
Vinnerlaget forteller at de har utviklet seg mye i løpet av oppholdet.
   – Vi har erfart hvor viktig teamarbeid er. Vi har hatt samme mål og pushet oss til det ytterste, sier Tuva Smith (19). Nå er hun inspirert til å starte sin egen bedrift i likhet med lagkameratene Simen Fossnes (20) og Ida Maage Elstad (22). Daniel Feidal (23) har allerede etablert sin egen bedrift, fotobaren.no. Han mener det han ser på Emax lover godt for norsk næringsliv.
   – Norge har et sinnsykt potensial. Alle Emax-deltagerne har potensial til å lage sitt fotspor i verdensmarkedet, sier han.

Kilde: Innovasjon Norge

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no