Meny
10.07.2017

Den svenske oppfinnelsen Xpuff er der ute i motvind

– Det nye smartelefontilbehøret muliggjør støyfri kommunikasjon.

I en tid preget av konstant kommunikasjon og en mobil livsstil er en sømløs synkronisering mellom teknikk og sosialisering høyt ettertraktet. Xpuff er derfor utviklet som en løsning på det velkjente problemet med forstyrrende lyd fra omgivelsene, spesielt under samtaler når man er på farten.

Blokkerer vindsus og andre lyder
Xpuff er et nytt smarttelefontilbehør som blokkerer vindsus og minimerer slag- og skrapelyder ved at den lille «puffen» festes på høretelefonens mikrofon- og kontrolldel. På den måten filtreres uønsket lyd bort, noe som øker kvaliteten på samtalen så vel som på film- og lydinnspillinger.
   – Jeg gikk tur med hunden en stormfull dag og forsøkte å prate på mobilen med min venn Jochen. Det var totalt mislykket da vinden var sterk og Jochen ikke kunne høre meg. Nå for det være nok, tenkte jeg og bestemte med for å gjøre noe med problemet. Derfor har Jochen og jeg nå utviklet smarttelefontilbehøret Xpuff. Det føles fantastisk å lansere dette om vinteren da været ofte er hardt, og det er utfordrende å være utendørs, Sier Lukas Belsander, Xpuffs VD og grunnlegger.

Enkel konstruksjon
Problemet med forskjellige typer av lydforstyrrelser er komplisert, men Xpuff er designet med en veldig enkel konstruksjon. Smarttelefontilbehøret, som er kompatibel med Apples EarPod-høretelefoner, består av tre elektronikkfrie deler, et ytre todelt deksel i resirkulert plast og et mykt indre skum. Skummet festes rundt høretelefonledningens mikrofondel og låses fast med dekselets under- og overdel. Det kan like smidig løsnes igjen. Produktets pakning og deler er tilrettelagt for enkel kildesortering, noe som gjør det mer miljøvennlig. Xpuff er testet av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og viser en vindsusreduksjon på 70–76 prosent mellom 4 og 12 m/s.

Crowdfunding
–Det finnes lignende produkter der ute, men de fleste er bare laget av skum. Vi fant ut at skum alene ikke fungerer som et fullstendig produkt da vi eksperimenterte sammen med venner mens vi løp, syklet, seilte eller var ute og gikk. Xpuff kan til og med håndtere skrapelyder fra glidelåser og skjegg. Vi håper å kunne gjøre livet litt enklere for personer med aktiv livsstil, spesielt i bymiljøer. Hvem vet, kanskje folk som ikke i utgangspunktet beveger seg så mye, oftere vil ta seg en runde rundt kvartalet for å ta en telefonsamtale? sier Jochen Lavéno Mangelsdorf, Xpuffs Creative Director og gründer.
   Etter ett års intensiv utvikling og testing som prototyp er Xpuff nå klar for lansering. For at produktet skal kunne gå i produksjon, satser Xpuff-teamet nå på en crowdfunding-kampanje via siden IndieGoGo.
 
Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no