Tips redaksjonen
25.03.2020

Bosch lanserer ny verktøyserie for proffene

Boch lanserer en ny generasjon batteridrevne verktøy: BITURBO-serien består av tre vinkelslipere, tre sager og to borhammere som alle er optimert for høyeffektbatteriene ProCORE18V.

De nye maskinene er kraftigere enn noensinne og tilbyr mer eller samme kraft som nettdrevne maskiner med ytelse fra 1000 til 1800 watt.
   BITURBO-maskinene veier mindre og er like kraftige med ett batteri som konkurrerende modeller med to batterier. De har kullfri motor som sørger for full utnyttelse av batterikraften.
   Ta for eksempel SDS-max-hammeren GBH 18V-45 C Professional: Den leveres med batteriet ProCORE 12,0 Ah og har samme styrke som den tilsvarende 8 kilos hammeren GBH 8-45 med ledning.
 
Nye vinkelslipere: Kraftigere enn noensinne
Bosch lanserer også tre nye vinkelslipere i BITURBO-serien: GWS 18V-15 C Professional, GWS 18V-15 SC Professional og GWX 18V-15 SC Professional kan sammenlignes med en nettdreven maskin på 1 500 watt. Disse skjærer opptil 50 prosent raskere enn den hittil kraftigste 18 volt-vinkelsliperen fra Bosch og egner seg ypperlig til ekstra krevende slipeoppgaver. GWX-modellene kommer med Bosch sin innovative X-LOCK-teknologi som bidrar til å øke sikkerheten ved skifte av tilbehør mellom ulike applikasjoner.
 
Tre allsidige sager
Bosch lanserer også nye BITURBO-sager som nå er like kraftige som nettdrevne maskiner. Rundsagen GKS 18V-68 GC Professional er 15 prosent raskere og 225 gram lettere enn tilsvarende nettdrevne maskin med 1 800 watt (med et 8,0 Ah-batteri). Sagen leveres med et unikt bøylehåndtak som forbedrer arbeidsgangen ved behov for å skjære gjæringskutt.
  Dybdeinnstillingen skjer via en ny unik dybdeknapp og snittdybden er økt til 68 mm. Med User Interface og Connectivity-funksjonene kan bruker tilpasse hastighet og forlenge driftstiden via "Eco Mode" med opptil 30 prosent via Bosch Toolbox app til mobil eller nettbrett.
 
Ny dykksag – og en kapp-/gjærsag
Bosch introduserer for første gang en dykksag samt en kapp-/gjærsag i 18 V-segmentet. Dykksagen GKT 18V-52 GC Professional kan sammenlignes med en nettdreven maskin på 1 400 watt. Den er ekstra kompakt og ekstra mobil fordi den kun bruker ett 18 volt-batteri. Med denne kan man jobbe ekstra tett på med kun 11 mm veggavstand. Sagen er egnet for bruk med føringsskinner utstyrt med User Interface og Connectivity-funksjoner som kontrolleres via Bosch Toolbox app.
   Bosch sin første 18 volt kapp-/gjærsag GCM 18V-216 Professional kan sammenlignes med en nettdreven maskin på 1 600 watt. Maskinen har med sine 70 mm den største snittdybden i sin klasse – som gir bruker flere muligheter enn tilsvarende sager med en klinge på 216 mm. Den kommer med både laser- og lysfunksjon for superpresise snitt.
 
To nye og kompakte borhammere
Bosch lanserer også to nye borhammere i BITURBO-serien. GBH 18V-45 C Professional er den letteste 18 volt-borhammeren i sin klasse. Med 12,5 joule har den samme slageffekt som den kraftige nettdrevne hammeren GBH 8-45 DV Professional med ytelse på 1 500 watt.
   GBH 18V-36 C Professional er den mest kompakte 18 volt-borhammeren i SDS-max-segmentet. Begge maskinene har KickBack Control og Connectivity-funksjoner som kan betjenes via Bosch Toolbox app. Bruker kan tilpasse maskinene etter behov via et interaktivt display som også viser batteritilstand og temperatur.
   ProCORE18V-systemet er kompatibelt med både nye og eksisterende maskiner og ladere som er produsert siden 2008. Det betyr at man også kan bruke eksisterende batterier i de nye maskinene.
 
Tilgjengelighet
BITURBO-maskinene lanseres i løpet av 2020. Det tas forbehold om endringer.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1