Meny
05.02.2015

Årets entreprenørskapslærer 2014

Elisabeth Møllevik Skjæran fra Hemnes sentralskole i Nordland er kåret til Årets entreprenørskapslærer 2014.

Prisen ble delt ut av Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner under Hovedorganisasjonen Virkes årskonferansemiddag 5. november.
   Elisabeth kobler entreprenørskap til karriereveiledning der elevene fra 1. til 10. trinn får oppleve «virkeligheten» gjennom over 20 ulike aktiviteter i samarbeid med lokalt arbeids- og samfunnsliv. Dette har blitt til en egen karriereplan på skolen. God karriereveiledning gir bedre valg for barn og unge.

Juryens begrunnelse
«Årets entreprenørskapslærer har siden 2008 jobbet med entreprenørskap og karriereveiledning ved Hemnes sentralskole. Hun har videreutdanning i pedagogisk entreprenørskap, der hun gjennom studiet dannet enkeltpersonforetak og ga ut en barnebok med tegn til tale.
Elisabeth kopler karriereveiledning til et bredt spekter av samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv. Dette gir et bredt perspektiv i karriereveiledning gjennom flere karriereveiledningsaktiviteter utover selve karriereveiledningssamtalen. Det har gitt stor synlighet i rådgivernettverk i fylket, næringskonferanse i Bodø, Entreprenørskaps konferanse i Tromsø og Skandinavisk konferanse ‘Gemensama vegar’ i Lycksele. Karriereplanen ble i 2011 for første gang evaluert av elevene i samarbeid med NTNU i Trondheim med et samlet bilde av både karriereveiledning, læringstrykk og trivsel i skole og som nye elev i vgs.»

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no