Meny
18.03.2013

Nye robuste kameraer fra Pentax

Pentax har en lang historikk med både værsikrede og vanntette modeller, og nå lanseres tre nye vanntette kompaktmodeller samtidig. WG-3 og WG-3 GPS erstatter de eksisterende WG-2-modellene, mens WG-10 treffer et nytt segment i den noe lavere prisklassen.
De nye modellene kan brukes under vann ned til 14 meter i inntil to timer i strekk. I likhet med forgjengerne er de også støtsikre inntil 2 meter samt kuldesikre inntil –10⁰ C.

WG-3 har en bakbelyst CMOS-sensor på 16 megapiksler, som tillater ISO-verdi inntil 6400. 

Modellene har en 4x zoom (25–100mm) og lysstyrke på f2,0. En 3” LCD-skjerm med 460 000 bildepunkter gjør det enkelt å vurdere bildene direkte på kameraet.

Modellene har doble systemer for bildestabilisering, mekanisk (sensor-shift) og digital SR (Shake Reduction). I likhet med WG-2 har også WG-3 modellene innebygd makro/mikroskop-belysning bestående av 6 små LED-lys. Kameraene har en nærgrense på 1cm og også mulighet for forstørrelse i denne modusen (mikroskop-modus). Man kan da fotografere objekter som knapt er synlige for det menneskelige øyet.

Kameraene kan ta WG-3-filmer i Full HD (1920 x 1080 piksler, i 16:9, 30 bilder pr sekund).

WG-3 GPS er kompatibel med Qi (standard for induksjonslading). Dette innebærer at kameraets batteri enkelt kan lades gjennom å legge hele kameraet på en Qi-lader. 

WG-3 GPS har innebygd trykkmåler og et digitalt kompass, som gjør at den kan vise høyde/dybde og i hvilken kompassretning et bilde er tatt. Disse dataene kan også lagres i bildefilen.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no