Tips redaksjonen
02.12.2011

Powerhouse

Energieffektivisering er mantraet i dagens byggenbransje. Vi både så og hørte det på årets Bygg Reis Deg, og vi blir stadig minnet om det i myndighetenes meldinger og lovforslag.

Passivhusstandarden er på vei, men innovatørene i bransjen tenker lenger frem, for eksempel alliansen Powerhouse, som består av Entra Eiendom, Skanska, Snøhetta, miljøstiftelsen Zero og aluminiumsselskapet Hydro.

Prosjektet Powerhouse er et krafttak for energieffektivisering i bygg. Forretningsbygget Powerhouse One skal bli et bygg som setter ny standard og utfordrer eksisterende byggekonvensjoner.

Det skal bli det nordligste energipositive forretningsbygget og skal stå ferdig på Brattørkaia i Trondheim sommeren 2013.

At det er energipositivt, innebærer at det skal gå i pluss både energimessig og kommersielt. Konseptet er banebrytende, og vi kommer til å se flere og flere lignende bygg i årene som kommer.

Dette er bare starten. For energi er et knapphetsgode, og når vi vet at 40 prosent av energiproduksjonen går til oppvarming og drifting av bygg og boliger, sier det seg selv at sparepotensialet er enormt.

Og når det gjelder Powerhouse, er det ikke bare snakk om sparing, men til og med om produksjon av energi. Vi ønsker Powerhouse One velkommen.      

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1