Meny
23.09.2011

AGA lanserte nytt oksygeneringssystem på Aqua Nor

AGA presenterte sitt nye oksygeneringssystem for landbasert oppdrett under årets Aqua Nor messe i Trondheim.

SOLVOX OxyStream (SOS) er et alt-i-ett-produkt som både oksygenerer, stømsetter og stripper nitrogen, pluss at det har en innebygd vannmengdeindikator.

Stadig flere oppdrettere flytter mer av produksjonen sin fra sjø til land. Det innebærer utfordringer når det gjelder riktig oksygenering.

SOLVOX OxyStream er et nytt steg videre for å gjøre oksygenerings- og strømsettingsjobben enklere for oppdrettere.

Resultatet er redusert stress hos fisken, mindre sykdom, pluss at man kan skreddersy oksygenflyten etter størrelse og fiskeart.
  
SOS oppgis å ha full vikningsgrad fra ca. 15 ‰ sjøvann og trenger bare mellom 0,05 og 0,2 bars trykk for å driftes.

Et så lavt trykkbehov gjør vanligvis ekstern energitilførsel gjennom pumping unødvendig.


Økonomisk og driftsikkert
AGA opplyser at en av deres kunder, Marine Harvest, har prøvd ut det nye oksygeneringssystemet i noen måneder nå, og er godt fornøyd:
  
– Det er viktig at smolten får riktig mengde oksygen i forhold til vekstperioden. Vi bruker mye vann til den ferdigvaksinerte smolten, og SOLVOX fungerer særdeles bra på lavere promiller sjøvann, forklarer driftsleder André Spigseth i Marine Harvest.
  
– Laksen klekkes jo som kjent i ferskvann før den trekker nedover mot sjøvann etter hvert som den vokser, sier Spigseth.

– Her passer SOLVOX perfekt inn, ettersom jo mer sjøvann som tilsettes, desto bedre fungerer systemet.

En riktig oksygentilførsel gjennom hele produksjonstiden betyr mindre stresset fisk. Dessuten skapes det mindre oksygenbobler, noe som også reduserer fiskens stress.
  
– Min oppfatning er at SOLVOX OxyStream har en svært høy virkningsgrad.

Man systemet har også økonomiske besparelser ved at det kan driftes på svært lave trykk, noe som gjør at man sparer både oksygen og strøm.

Det er ingen pumper involvert, slik at om et strømbrudd skulle oppstå vil systemet fungere uavhengig av dette, avslutter Spigseth.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no