Tips redaksjonen
15.06.2011

Entrepreneur Of The Year

Årets entreprenør er kåret. Det ble Olivia Lum fra Singapore. Hun er den første kvinnen som har nådd helt til topps i denne konkurransen.

Kåringen skjedde i Monte Carlo 4. juni. Her var de fremste av verdens vekstskapere samlet for å kjempe om den prestisjefylte tittelen.

Norges kandidat, Petter Stordalen, skal ha vært blant favorittene, men nådde altså ikke helt opp.

Så hittil har ingen nordmann blitt årets entreprenør.

Men det skal da også noe til, for her var det mange sterke kandidater, som russeren Maxim Nogotov med sin kjede av 4200 mobiltelefonbutikker, Mexicos farmasikonge Rodrigo Alonso Herrera Aspra, og selfølgelig vinneren Olivia Lum som har bygd opp et verdensledende selskap for vannavsalting. Men for all del.

Petter Stordalen var en verdig kandidat og er en ekte entreprenør. Han startet, som de fleste kanskje vet, med å selge jordbær på torget i Porsgrunn.

I dag eier han Nordic Choice Hotels, som er Nordens største hotellkjede med 170 hoteller. Og han stopper sikkert ikke der.

Det er imponerende at entreprenører fra et lite land som Norge får frem kandidater som kan hevde seg så bra internasjonalt.

Så all ære til Petter Stordalen og de andre norske kandidatene før ham, selv om det bare er blitt hederlig omtale hittil. Vi får en ny sjanse neste år.       

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1