Tips redaksjonen
21.03.2010

UPS og Honeywell med neste generasjons håndholdt datamaskin

Global utrulling av femte versjon av håndholdt datamaskin for sjåfører begynner i 2011.
Den nye håndholdte enheten gir konstant mobilforbindelse og oppgis å være den første på markedet med en rekke nye funksjoner skreddersydd for bransjen.

– I praksis vil den nye enheten forbedre kommunikasjonen og tilføye en rekke andre funksjoner som vil sette ny standard for bransjen, opplyses det fra produsenthold.

Totalt vil mer enn 100 000 håndholdte maskiner fra Honeywell tas i bruk.
  
Den håndholdte enheten, kjent internt i UPS som DIAD V (Delivery Information Aquisition Device V), inneholder innovativ mobilteknologi som gjør det enkelt å skifte operatør mens man er på farten.

Det betyr at den lille datamaskinen automatisk kan skifte til en annen mobilleverandør hvis det foretrukne selskaps signal forsvinner.

Denne nye teknologien vil i kombinasjon med Honeywells 2D-bildeformat sikre bedre sporing av pakker.


Dette er nytt
Den nye og mer holdbare mobile enheten er ca. halvparten så stor og veier halvparten sammenlignet med DIAD IV.

Dette er innholdet i den nye enheten:
• Nytt fargedisplay og ny mikroprosessor med betydelig utvidet hukommelse. Det er for å understøtte trening av sjåfører og fremtidige applikasjoner, for eksempel navigasjon.
• Fargekamera med autofokus og blits for bedre leveringsdokumentasjon

• WiFi på 600 mbps for hurtig å laste ned innhold, for eksempel treningsvideoer til 90 000 sjåfører samtidig

• 2D-bilder som kan avkode mange symbolspråk, inkludert de eksisterende lineære UPS-strekkodene og UPS Maxicode. Det betyr rask opplastning av pakkeinformasjon når pakken hentes. Den fanger også opp mottakerens signatur på en bedre måte.

UPS vil begynne å prøve systemet i slutten av 2010, og har planer om global utrulling fra 2011. DIAD V vil bli brukt i mer enn 100 land.


Først med håndholdt

David Barnes, informasjonsdirektør i UPS, sier at selskapet var det første i bransjen da de i 1991 utstyrte sine sjåfører med en håndholdt datamaskin.
  
– I løpet av de siste to tiårene er DIAD blitt en avgjørende del av et integrert, globalt nettverk som sporer mer enn 15 millioner leveranser daglig.

For hver ny generasjon DIAD har UPS løftet teknologien for å kunne levere maksimal service ved å øke tilgjengeligheten av kundesporingsdata samt forbedret evnen til å kommunisere med våre sjåfører om konkrete kundebehov, sier han.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1