Tips redaksjonen
14.12.2009

De prisverdige

Bjørn Kjos i Norwegian er kåret til norsk Entrepreneur Of The Year (Norges beste vekstskaper).

Og en mer verdig vinner skal man vel lete lenge etter. Han skal representere Norge på verdenskåringen i Monaco våren 2010, og det skulle ikke forundre oss om han går til topps også der.

Under vekstskaperkåringen ble det også delt ut priser i kategoriene handel og industri i tillegg til Reodor-prisen, Internasjonaliseringsprisen, Reiselivsprisen og Den nasjonale bygdeutviklingsprisen.

Det høres kanskje mye ut, men det stopper ikke der. Gjennom året deles det ut en rekke mer eller mindre kjente priser som gjelder entreprenørskap.

Vi kan nevne ”Årets kvinnelige gründer”, et statlig initiativ for mer entreprenørskap blant kvinner, og Entreprenørskapsprisen, som riktignok går til kommuner og fylkeskommuner, og ikke til privatpersoner.

Prisen skal inspirere til satsing på entreprenørskap i utdanningen, så vi snakker om samme tema. Intensjonen er god.

Av internasjonale priser, i tillegg til Entrepreneur Of The Year, kan nevnes den prestisjetunge Swedish Steel Prize som går til bedrifter som tenker nytt og drar tydelig nytte av det høyfaste stålets mange muligheter.

Vi presenterer forresten årets vinner i denne utgaven av Ny Teknikk.

Mange priser? Ja. Men tenk på hva det koster av tid og krefter å være en entreprenør og hvilken enorm betydning entreprenørene har som rollemodeller.

Så la oss være sjenerøse og hedre dem som hedre skal. Selv skal vi bidra med medieomtale så godt det lar seg gjøre.  

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1