Tips redaksjonen
03.06.2009

Nor-Shipping

Årets viktigste messe innenfor shipping arrangeres i dagene 9.–12. juni på Lillestrøm. Til tross for vanskelige tider melder arrangøren om rekordoppslutning. 1050 utstillere fra 49 land har meldt seg på.
Det er oppsiktsvekkende i en tid da bransjen sliter med lave fraktrater og problemer med inntjeningen. Men den store oppslutningen tyder på at bransjen er beredt til å ta utfordringene. Og det skal vi være takknemlige for når vi tenker på hvilken betydning shippingbransjen har for norsk økonomi.
Blant temaene på konferanser, seminarer og foredrag er finanskrise, klimautfordringer og markedsutvikling. Finanskrise og markedsutvikling blir kanskje særlig viktige temaer denne gangen. Men vi noterer oss at arrangørene slår et slag for klima og miljø også, ikke bare som konferansetema, men også ved å introdusere Clean Shipping Award, med fire premiekategorier.
Prisene skal være anerkjennelse til aktører som tar klima- og miljøutfordringene på alvor, og som har utmerket seg i arbeidet med å tenke innovativt når det gjelder å verne om sjøen, kysten og den luften vi puster inn.
Det er et positivt initiativ, som kan være et incitament til å tenke nytt og mer miljøvennlig. I denne utgaven av Ny Teknikk presenterer vi noen av utstillerne på Nor-Shipping gjennom annonser og artikler.
Vi vil også være til stede på messen for å fange opp nyheter og ta pulsen på shippingbransjen akkurat nå – og selvfølgelig også for å hilse på annonsører og lesere. Vi ses på Lillestrøm!

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1