Meny
22.10.2013

Xerox markerer 75 år med xerography

Kopien var kanskje uklar, men det var likevel en kopi. Med påskrevet dato og sted var det verdens første xerographic kopi som så dagens lys for 75 år siden.
Vi kan altså markere 75 år med xerographic, skapt av Chester Carlson i et leid rom i Queens i New York. Denne nyskapningen skulle etter hvert lede til etableringen av Xerox Corporation og starte en helt ny bransje. Selv i dag er xerographic-prosessen kjernen i de fleste skrivere og kopimaskiner rundt i verden.

Carlson, som var utdannet fysiker og advokat, sto bak en rekke innovasjoner. Han hadde en notatbok full av oppfinnelser som roterende plakater, regnfrakk med takrenne og en vaskemaskin for sko.

Nysgjerrighet skapte innovasjon
Til ære for hans nysgjerrige natur og hans bemerkelsesverdige oppfinnelse, som forandret hvordan virksomheter har vært drevet gjennom i flere tiår, sparker Xerox nå i gang en feiring av innovasjonen og den rollen den har spilt i selskapets historie og skal spille i fremtiden. De neste årene vil Xerox-ansatte bli involvert i en rekke aktiviteter for å feire og se for seg fremtiden gjennom selskapets intranett og i sosiale medier.

- Dette er en anledning hvor mange selskaper ville se seg tilbake, og det skal vi selvfølgelig, men bare for en liten stund. Feiringens hovedtema vil være fremtiden og hvordan Xerox skal fortsette å forenkle arbeidsprosesser, sier Ursula Burns, Xerox CEO og styreleder.

Visjonen
Carlsons visjon når han gjorde eksperimentet i Astoria var å gjøre kontorarbeidere litt mer produktive og kontorarbeid litt enklere og mindre langtekkelig. 

Xerox har forandret seg mye siden den gang, men basasprinsippene forblir de samme. Fra printere og kopimaskiner til transport, utdanning og til og med helse har selskapets team av ingeniører, forskere og utviklere fortsatt å utvikle løsninger som kan gjøre arbeidet og livet litt enklere.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no