Meny
01.04.2022

Wienerberger gjør det enklere å bygge mer bærekraftig

Med Rambøll som samarbeidspartner har teglprodusenten Wienerberger utarbeidet en dokumentasjonspakke som forenkler prosessen for byggeaktørene.

Kravet om bærekraftige bygninger er økende. Dermed vokser også behovet for å dokumentere materialenes CO2-avtrykk for å oppnå BREEAM NOR-sertifisering – den oppgaven starter hos leverandøren. Med Rambøll som samarbeidspartner har teglprodusenten Wienerberger utarbeidet en dokumentasjonspakke som forenkler prosessen for byggeaktørene. Dokumentasjonspakken gjør det mulig å hente ut all relevant informasjon om teglstein og bekledningstegl for å plukke poeng til BREEAM NOR sertifiseringen.
   De siste årene har interessen for bærekraftig bygging og dermed også for BREEAM NOR-sertifiseringer økt kraftig. De siste tre årene har det vært en gjennomsnittlig vekst på over 20 prosent av antall registrerte bygg som ønsker sertifisering. BREEAM NOR er i dag Norges mest brukte miljøsertifisering for nybygg og større rehabiliteringer.
   Wienerberger har derfor, i samarbeid med Rambøll, utarbeidet en dokumentasjonspakke med all relevant produktinformasjon som arkitekter og rådgivere trenger i forbindelse med BREEAM NOR-sertifisering.
Tove Narvestad, teknisk sjef i Wienerberger, forklarer:
   – Det er en omfattende og krevende prosess å miljø-sertifisere et bygg etter standarden til BREEAM NOR. Vi ønsker derfor å forenkle prosessen ved å gi våre kunder rask og enkel tilgang til den nødvendige dokumentasjonen som skal brukes. Det gjør det til syvende og sist lettere å velge de riktige produktene for å oppnå et bærekraftig bygg.
Kartlegging av teglsteinens bærekraftige egenskaper
Den samlede dokumentasjonspakken skal kvalifisere hvordan Wienerbergers produkter bidrar til å oppnå BREEAM NOR-poeng. Sjefkonsulent Andreas Qvist Secher fra Rambøll sier:
   – Vi har kartlagt de ulike sertifiseringsordningene i Norge, Sverige og Danmark, og sett på hvordan Wienerbergers produkter kan bidra til mer bærekraftige bygg. I Norge skal dokumentasjonspakken gjøre det enklere å vurdere hvordan Wienerbergers produkter bidrar spesifikt innenfor de kriterier som BREEAM-NOR vektlegger i sine sertifiseringsklasser.
  Han fortsetter: – Jeg opplever at Wienerberger er veldig transparente. Det er en bedrift som har vært med på den grønne omstillingen fra tidlig av, og da vet de hvordan de skal innovere på materialene sine. Med LESS-produktene sikrer de for eksempel et lavere CO2-avtrykk i produksjonen, sammenlignet med tradisjonell teglstein.

Et ærlig materiale
Teglstein er et naturmateriale med lang leve tid, uten behov for vedlikehold. Det gjør fasadematerialet til en ideell klimaskjerm og dermed et fornuftig valg i forbindelse med BREEAM NOR-sertifisering.
   – Byggenæringen har, som aldri før, et stort fokus på å redusere CO2-utslipp fra byggematerialer. Akkurat som våre kunder ønsker vi å bidra til mer bærekraftig bygg og skape mer åpenhet om våre produkter og deres bidrag til et grønt bygg. Nå tilbyr vi rask tilgang til nødvendig dokumentasjon, slik at det blir enklest mulig for kundene våre å sertifisere bygg med våre produkter, avslutter Narvestad.

Kilde: perfektaPR

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no