Meny
21.05.2020

Wärtsilä-leveranse av Regas-moduler til Kina

Wärtsilä har levert tre store regas-moduler til den første kinesisk bygde flytende lagrings- og Re-gass enheten (FSRU - Floating Storage and Regasification Unit).

Transgas Power er bygd på Hudong-Zhonghua-verftet i Shanghai, Kina, for det greske selskapet Dynagas. Dette er den første FSRU som er bygget i Kina noen sinne. Modulene ble levert 28. mars, og FSRU’en ble sjøsatt to dager senere.
   Anlegget skal transformere flytende naturgass (LNG) som er lagret i skipet, over til gass (NG), som sendes til gassnettverk på land og blir fordelt til forbrukerne.
   Wärtsilä signerte kontrakt for leveranse av regas-enhetene i september 2017. Engineering er utført delvis av Wärtsilä, Asker og delvis av Focus Engineering, (Tønsberg og Qingdao). Innkjøp av utstyr, ventiler og instrumenter, og oppfølging av underleverandører har vært utført av Wärtsilä i Asker. Wärtsilä tildelte Cosco Shipping i Qidong kontrakt for fabrikasjon og sammenstilling av de tre modulene i september i 2018.
   “Modulbygging er et puslespill; takket være grundig planlegging, velfungerende teamwork, åpen kommunikasjon og fantastisk samarbeid, har vi levert prosjektet med høy kvalitet til en svært fornøyd kunde i henhold til planen. Vi søker alltid å være våre kunders beste partner, tilbyr løsninger på høy teknisk nivå, er lydhøre for ønsker og krav og anstrenger oss å oppfylle kundens forventninger” sier Geir Kirkemo, Project Manager, Gas Solutions, Wärtsilä Marine.
   “En stor takk til prosjektteamet til Wärtsilä for den betydelige innsatsen og den gode jobben som er gjort. Dere har strukket dere langt for oss, og samarbeidet har vært knirkefritt. Dette har gjort at vi kunne ha en vellykket leveranse av skipet til eieren,” sier WenQing Zang, Manager Supply Department ved Hudong-Zhonghua-verftet.
   De tre Regas modulene veier henholdsvis 450, 80, og 240 tonn. I tillegg til disse har Wärtsilä levert utstyr i form av pumper, varmevekslere, ventiler og instrumentering som plasseres i maskinrommet. Bygging og sammenstilling av et identisk Regas-anlegg for en FSRU som bygges på samme verft for Dynagas, er i de siste faser nå, og skal etter planen leveres i midten av juli 2020.
   Regas prosessen er basert på at varmen i sjøvann overføres til en vann/glykol-krets som benyttes til fordamping og oppvarming av LNG fra ca -160OC og lavt trykk over til gass ved 100 bar og 5OC. Anlegget kan alternativt benytte damp som energikilde. Anlegget består av tre prosess-tog, hver med en kapasitet på 250 mmscfd (millioner standard kubikk fot per døgn), noe som tilsvarer rundt 500 m3/h.
   Wärtsilä LNG Regas teknologi er kjent for effektivitet, robusthet og operasjonell fleksibilitet. Anlegg er tilgjengelig både med bruk damp og/eller sjøvann som energi-kilde. Energibærer kan enten være propan eller vann/glykol. Wärtsilä tilbyr også moduliserte Regas anlegg for landbasert installasjon.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no