Meny
05.10.2017

Wärtsilä lanserer ny serie med miljøvennlige slepebåter

Wärtsilä introduserer en ny portefølje av slepebåter, Wärtsilä HYTug-serien, der miljømessig bærekraft er spesielt vektlagt.

Siden taubåter vanligvis opererer i eller nær havner og bebygde områder, er disse spesielt berørt av miljøhensyn, og behovet for å overholde gjeldende og kommende regelverk opptar i økende grad slepebåteiere og -operatører over hele verden.

Wärtsilä LNGTug
Wärtsilä har allerede introdusert slepebåter med LNG-teknologi som et effektivt middel for å overholde miljølovgivningen. Selskapet har lenge vært i forkant med å utvikle teknologi som har gjort det mulig for flytende naturgass (LNG) å bli et livskraftig marint drivstoff, og denne erfaringen gjenspeiles blant annet i slepebåtserien Wärtsilä LNGTug.
   HYTug-serien er utviklet ved å benytte selskapets kompetanse innenfor hybrid fremdriftsteknologi kombinert med selskapets omfattende erfaring fra mer enn 1000 bygde taubåter basert på Wärtsiläs skipsdesign.

Danner grunnlag for nye designer
Den nylig lanserte hybride fremdriftsløsningen Wärtsilä HY danner grunnlaget for de nye taubåtdesignene med hybridteknologiens fleksibilitet og effektivitet som viktige fordeler. Spesielt gjør den forbedrede effektiviteten at den totale installerte hovedmotorkraften blir mindre enn med konvensjonelle design. Ved å bruke mindre motorkraft reduseres også eksosutslippene, og dermed miljøpåvirkningen. Hybridløsningen reduserer også både drivstoffregningen og motorvedlikeholdet, noe som bidrar ytterligere til kostnadsbesparelsene.
   – Vi tror at nye slepebåter i fremtiden vil bli mer og mer avhengige av batteri- og hybridremdrift, som utfyller dagens operasjonelle krav på en god måte. Som totalleverandør med en uovertruffen kompetanse innenfor skipsdesign, motorteknologi, fremdriftsløsninger og elektriske og automatiske systemer er Wärtsilä unikt kvalifisert til å utvikle slepebåtdesign som fullt ut tilfredsstiller industriens behov – og dette har vi nå gjort, sier Riku-Pekka Hägg, Vice President, Ship Design, Wärtsilä Marine Solutions.

Særeget utseende
De nye designene har et særegent utseende, samtidig som fartøyene har kraften og manøvreringsevnen som trengs til praktiske slepebåtoperasjoner. De har blitt optimalisert for lav skrogmotstand, høy slepe- og eskorteytelse, sjødyktighet, mannskapssikkerhet og komfort, og ikke minst enkelt vedlikehold. Hver design gir mulighet til å velge enten dieselmekanisk eller dieselelektrisk hybridfremdrift, og fartøyene i serien har fra 40 til 90 tonns trekkraft med riktig Wärtsilä-utstyr.
   Taubåtene er designet med thrustere fra Wärtsilä WST-serien, som har store propelldiametere for framdrift med høy effektivitet og ytelse. I tillegg til hydrodynamikk og pålitelighet er thrusterne også enkle å installere, betjene og vedlikeholde.
   Utviklingsarbeidet har blitt gjennomført i nært samarbeid med klasseselskapene ABS, BV og Lloyds Register, og designene har mottatt prinsippgodkjenning (Approval-in-Principle, AiP). Denne sertifiseringen innebærer at designen oppfyller klassens sikkerhetskrav og vil få klassegodkjenning i faktiske prosjekter. Selve Wärtsilä HY-løsningen har fått AiP-sertifisering fra Lloyds Register.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no