Meny
17.09.2014

Vinkelslipere med nytt og smart bremsesystem

Bosch kommer nå med en ny serie vinkelslipere for profesjonelle.

I alt slippes åtte ulike modeller, som alle er utstyrt med et magnetisk bremsesystem. I motsetning til mekaniske og elektroniske bremsesystemer er det magnetiske systemet pålitelig, selv ved strømbrudd. I tillegg sørger systemet for at vinkelsliperen stopper opptil 70 prosent raskere enn vinkelslipere uten tilsvarende bremseteknologi. 
  Den raske bremsetiden er en fordel, særlig innenfor industriell produksjon. Ettersom skiven stanser raskere, kan håndverkeren sette vinkelsliperen raskere fra seg imellom oppgavene, noe som sparer både tid og penger.  

Optimert brukerbeskyttelse
Bremsefunksjonen er et svært viktig bidrag for å beskytte brukeren. Vinkelsliperne er også anvendelige til arbeidsoppgaver der sikkerhetsstandardene er særlig høye, for eksempel på raffinerier, oljeplattformer og innenfor kran- skips, tank- og containerkonstruksjon. 
  Fire av modellene er dessuten utstyrt med en såkalt Protection Switch – en dødmannsknapp som kan betjenes over hele lengden av håndtaket, uansett om vinkelsliperen holdes i et grep fremme, bak eller midt på maskinen. Man har derfor alltid full kontroll over verktøyet – også i mer vanskelige arbeidsposisjoner. Med en kombinasjon av de to sikkerhetsfunksjonene blir det enklere å leve opp til de høye kravene som settes til arbeidssikkerheten i industriell sektor.  

Intelligente bremsesystem
Dersom vinkelsliperen skrus av, eller strømmen går uventet, vil to parallelle magnetskiver i girkassen aktiveres slik at deres nord- og sydpol står overfor hverandre. Den magnetiske strømmen genererer et bremsemoment i en kobberskive som er plassert mellom de to magnetene (virvelstrømprinsipp). Som et resultat av dette vil vinkelsliperen stanse svært raskt. Dette skjer automatisk og uten av håndverkeren trenger å aktivere bremsefunksjonen. Innkapslingen av girkassen beskytter bremsesystemet mot ytre påvirkning som støv og olje. 
  I motsetning til mekaniske og elektroniske systemer er det magnetiske bremsesystemet vedlikeholdsfritt. Man unngår friksjon, og den magnetiske bremsen har ingen effekt på kullbørstenes levetid slik som de elektroniske systemene har.  

Nye og velkjente funksjoner
De små vinkelsliperne med smart bremsesystem har en nominell effekt på henholdsvis 1200 og 1500 watt og er utstyrt med konstant elektronikk. 
  De legger til rette for en rask arbeidsprosess og kommer med beskyttelsesskjerm som kan stilles inn uten bruk av verktøy. I tillegg har de en handy design og en stor spindellås for rask og enkel utskiftning av tilbehør.  
  Vinkelsliperne har omfattende beskyttelsesfunksjoner, for eksempel Vibration Control, Kick-Back Stop, myk oppstart og gjenstartsbeskyttelse slik at maskinen ikke starter av seg selv etter strømbrudd. GWS 12-125 CIPX Professional, GWS 15-125 CIPX Professional, GWS 12-125 CIEPX og GWS 15-125 CIEPX er dessuten utstyrt med en dødmannsknapp. Vinkelsliperne kan brukes på flere områder. Typiske oppgaver inkluderer sliping av sammensveisede sømmer samt avgrading eller tilskjæring av rør og metallplater. Utover dette er disse vinkelsliperne også anvendelige ved skjæring i betong eller fjerning av rust og maling.  

De veiledende utsalgsprisene går fra kr. 1498 for GWS 12-125 CIX Profes­sional til kr. 2248 for GWS 15-125 CIEPX Professional. Alle priser er eksklusiv mva. Bosch tilbyr en rekke tilbehør til små vinkelslipere, for eksempel skjære-, slipe- og fiberskiver.
« Tilbake

 CMS by Makeweb.no