Meny
20.05.2020

Vil støtte norsk innovasjon i krisetid

De siste 11 årene har nyskapingsprosjekter over hele landet mottatt nesten 90 millioner kroner i støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).

TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. (Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA)

Nå kan virksomheter i fylket igjen søke om innovasjonsmidler.
   – Det lokale næringslivet står foran store økonomiske utfordringer akkurat nå. Da er det ekstra viktig å satse på den fremtidige verdiskapingen som Norge skal leve av i mange år fremover. Vi sitter på en pott på 8,5 millioner kroner til støtte for innovasjonsprosjekter. Min oppfordring til private virksomheter er denne: Søk om støtte nå, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).

Gir bedre produkter og tjenester
Hvert år deler DOGA sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet ut midler gjennom DIP, som finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet.
  – Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Hensikten bak programmet er å få flere norske virksomheter til å prøve ut et innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk. En forutsetning for å få støtte er at designere er med fra dag én i prosjektet, sier Hjemdal.
   Han mener designdrevede prosjekter øker sannsynligheten for å komme fram til bedre og mer treffsikre produkter, tjenester og konsepter, noe vil føre til reell verdiskaping og økt konkurransekraft for norsk næringsliv.
   Fristen for å søke om DIP-midler er satt til 1. juni, og tildelingen skjer allerede i august.
(Pressenytt)

Kontaktpersoner:
* Design og arkitektur Norge, rådgiver Celina Røstgård Flatner, mobil 40 10 35 52
* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no