Meny
16.12.2015

Vil lære unge om energi og miljø

INSPIRIA science center i Sarpsborg har nå fått med seg Schneider Electric som ny partner. Schneider Electric skal bidra med kompetanse, nye løsninger og penger. Målet er å vise den oppvoksende generasjonen smartere bruk av energi.

– Det er en fjær i hatten for oss at et så stort selskap som Schneider Electric vil både støtte oss og etablere seg hos oss. Det viser at det vi gjør mot skoler og allmenheten, har appell utover Østfold, og det skal vi være stolte av, sier Geir Endregard, direktør på INSPIRIA.
  
Tre års avtale
Rett før sommeren signerte Schneider Electric en partneravtale som innebærer en årlig støtte på 250 000 kroner over tre år. De overordnede målene er å øke interessen for realfag og teknologiske fag, redusere frafallet i videregående skole og øke kunnskapen om energi og miljø. Avtalen kommer i tillegg til arbeidet med å optimalisere bygget energimessig.
   – Samarbeidet med Schneider Electric startet for halvannet år siden ved at de bistår oss konkret med optimalisering av energibruken og inneklimaet i bygget vårt. Det dreier seg om både en teknisk oppgradering og faglig support, og alt finansieres over energien vi sparer. En utmerket løsning for oss i vår økonomiske situasjon, sier Endregard.

Skaper eksempelbygg
Schneider Electric er en av verdens største leverandører av systemer for enerighåndtering og automasjon, og selskapet jobber aktivt med eiere av bygg, industrier og myndigheter verden over for mer energieffektiv drift og bedre inneklima. Det er denne kompetansen som nå kommer INSPIRIA til gode. Begge parter ser på samarbeidet som strategisk viktig for å kunne demonstrere nye teknologiske muligheter for norske bygg og brukere.
   – Vi mener det er avgjørende for norske teknologibedrifters suksess i fremtiden at vi også bidrar til å støtte positive tiltak mot skolene og allmenheten. Det å ha et partnerskap med et av landets vitensentre er en utmerket måte å bidra til økt interesse for realfag og teknologi på, og er naturlig del av vårt samfunnsengasjement, sier Fredrik Lundh, VP Buildings Business – Energy & Sustainability i Schneider Electric.

«The Internet of Things» i praksis
– Ny teknologi endrer verden raskere og mer dramatisk enn tidligere. Det gjelder ikke minst innenfor energieffektivisering. Det er mye fokus på «the Internet of things» og at sammenkobling av smarte, nettilkoblede systemer kan gi økt bærekraft. I Schneider Electric er det kjernen i mye av det vi holder på med. Sammen med INSPIRIA kan vi vise hva dette i praksis betyr for oss som enkeltindivider og samfunn, sier Fredrik Lundh.
   Schneider Electric er et verdensomspennende selskap med virksomhet i over 100 land og med over 170 000 ansatte. I Norge har selskapet 550 ansatte og hovedkontor i Oslo. I tillegg til å være INSPIRIA-partner med økonomisk bidrag til vitensenterets tilbud til skoler og publikum har Schneider Electric etablert seg med kontorer i INSPIRIA-bygget, og selskapet bistår INSPIRIA med å optimalisere energibruken og inneklimaet i bygget.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no