Meny
30.10.2015

Vil hedre Norges beste på energiledelse

– De aller fleste bedrifter og kommuner kan spare betydelige beløp på et mer effektivt energiforbruk, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS. Nå jakter selskapet på kandidater til LOS Energy Award.

– Resultatet av god energiledelse er utelukkende positivt for både miljøet og økonomien, sier Gaudestad, som har tatt initiativet til LOS Energy Award. Han håper prisen kan inspirere flere til å sette i gang energisparende tiltak. Målet med prisen er å settes fokus på hvor viktig det er å ha et bevisst forhold til hvor mye strøm som brukes. Og hvordan man kan spare store beløp på effektiv bruke av energi. Det skal deles ut en pris for beste bedrift og beste offentlige virksomhet.
 
Fokus er avgjørende
Det finnes en rekke tiltak for å redusere strømforbruket, men Gaudestad mener det er ett råd som er viktigst.
– Bedriften eller virksomheten må ha dette på agendaen sin og ha fokus på å være en smart strømbruker. Hvis du måler og følger opp, blir det nesten automatisk en reduksjon, sier Gaudestad.
Han mener ledere kan være flinkere til å bruke ny teknologi til å automatisere strømsparingen.
– Det finnes nå en rekke gode dataprogrammer som kan kobles til sensorer, slik at strømsparingen blir automatisk og kontinuerlig. Målet er å bruke minst mulig strøm som ikke kan gjenbrukes, sier Gaudestad.
 
Prisdryss 18. november
Prisene for beste bedrift og offentlige virksomhet på energiledelse deles ut under LOS Energy Day 18. november på Hotel Continental i Oslo. Deltakere kan nomineres frem til fredag 6. november ved å registrere seg på losenergy.com/award. Juryen i LOS Energy Award består av representanter for LOS Energy, Entro og Teknisk Ukeblad. De eneste forutsetningene for å delta er at det årlige energiforbruket er på 10 GWh og at strømsparende tiltak er gjennomført de siste tre årene. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no