Meny
20.04.2021

Vibrasjonssensorer forbedrer vedlikeholdet om bord

Ved å investere i SKFs Enlight ProCollect-system for sine tankskip, vil Solvang se ut til å redusere ikke-planlagte nedetids- og vedlikeholdskostnader.


Norsk skipsreder Solvang har introdusert prediktivt vedlikehold til sin tankskipsflåte ved å investere i det nye systemet for manuell vibrasjonsovervåking, Enlight ProCollect fra SKF.
   Solvang, som transporterer en rekke petrokjemikalier, vil bruke SKFs QuickCollect-vibrasjonssensorer og ProCollect-app til å overvåke en rekke roterende utstyr om bord. Dette vil gjøre det mulig for selskapet å identifisere utstyrsfeil tidlig, noe som hjelper det med å redusere ikke-planlagte nedetid og vedlikeholdskostnader.
   – Dette flytter Solvang bort fra rutinemessige/tidsbaserte vedlikeholdsintervaller til et prediktivt vedlikeholdsprogram, sier Ole Vegard Ree, business development service og salgsingeniør i SKF. «Det gir kunden kontroll over maskintilstanden, slik at de kan forutsi maskinsvikt og redusere kostnadene.
   For selskaper som Solvang vil et nøye implementert prediktivt vedlikeholdsprogram gi selskapet muligheten til å redusere eller eliminere ikke-planlagt nedetid for reparasjoner og la hver reparasjon bli fullstendig validert.  Det vil også forbedre levetiden til utstyr, bidra til å optimalisere forvaltningen av reservedeler, samtidig som det bidrar til operatørsikkerhet og CO2-fotavtrykk.
   Solvang har 27 skip i flåten, og systemet vil i første omgang bli implementert i ni av dem.
   Selskapet gjennomførte en toårig pilot av teknologien, testet vibrasjonssensorene med Enlight ProCollect og deretter vedtok ressurstilstand og vedlikeholdsanbefalinger.  Å gi innsikt i hvert fartøys maskintilstand har vært svært verdifullt for Solvang, slik at det tekniske kontoret kan gi enda bedre støtte til hvert mannskap.
   QuickCollect-sensoren er enkel å bruke og krever ikke omfattende opplæring eller diagnostisk ekspertise. Den samler inn data i sanntid, som kan vises direkte i appen eller lastes opp til skyen for videre analyse. Ved å kombinere den med ProCollect-mobilappen kan kundene raskt og enkelt identifisere maskinforhold. Oppløsningen er egnet for bruk i farlige miljøer (ATEX Sone 1, klasse 1, Div 1).
   Den femårige kontrakten, med automatisk fornyelse på ett år, inkluderer tilgang til SKFs Enlight Centre, som bidrar til å analysere og tolke data fra sensorene. Den fullstendige kombinasjonen av sensor, app og eksternt diagnosesenter bidrar til å effektivisere prosessen med å gå rundt datainnsamling.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no