Meny
19.05.2021

Vestre dobler i USA tross usikre tider – og åpner kontor i Los Angeles og Austin

– Pandemien og utfordringene med polarisering og fiendtlige holdninger har understreket hvor viktig det er med meningsfulle arbeidsplasser, sunne forhold og trygge og sosiale nabolag, sier daglig leder Jan Christian Vestre.

Kontoret i Los Angeles er plassert i området Playa Vista – hvor Vestre allerede har møblert det populære området Runway.

Den norske møbelprodusenten Vestre fortsetter å vokse og kan notere seg en ny rekord med en omsetning som nærmer seg 215 millioner kroner. De siste årene har Vestre eksportert fargerike utemøbler til mer enn 25 land i tillegg til Norge. Med en eksportandel på nesten 65 % legger Vestre et godt år bak seg på verdensbasis, til tross for at en global pandemi har preget hvordan vi samles.

Doblet omsetningen i USA
Spesielt i USA har interessen for Vestres produkter fortsatt å øke, og omsetningen har mer enn doblet seg fra fjorårets 8 til 21 millioner kroner i 2020. Familiebedriften har møblert både Times Square i New York og Jack London Square i California. Nå fortsetter de suksessen med nytt kontor i Los Angeles og snart åpner de sitt tredje kontor i USA i Austin i Texas.
   – 2020 har vært en påkjenning for oss alle, men i Vestre sier vi at «Alt er mulig». Møblering av Times Square ble starten på et eventyr, og siden har interessen i USA fortsatt å vokse i raskt tempo, sier Vestre. Fremtiden ser Vestre på med stor optimisme.
   – Vi tror at fremtiden blir bra. Vi tror at alle kan bidra. Et av våre bidrag er å skape meningsfulle arbeidsplasser. Og via våre nye kontorer i USA kommer folk og prosjektledere til å oppdage Vestre og spre ordet om inkluderende design og bærekraftig produksjon til byutvikling – benk for benk, sier Vestre.

Vil øke ytterligere – bygger verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk
Det siste året har Vestre økt omsetningen i alle land de eksporterer til. I tillegg til USA er Tyskland et av de mest solide markedene hvor Vestre har etablert et godt fotfeste. For Jan Christian Vestre er målet å øke eksporten ytterligere fremover mot 2025, og fokusere på investeringer i norsk fastlandsindustri.
   – Handelsunderskuddet fra fastlandsøkonomien har vokst i ti år og fastlandseksporten må mer enn dobles fremover dersom vi skal klare å kompensere for gradvis bortfall av inntekter fra salg av olje og gass. Vi må satse på de næringene som kan drives grønt og lønnsomhet her til lands, og mulighetene er enorme poengterer Vestre.
   Nå bygger Vestre verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk på Magnor. 8 av 10 møbler som produseres der skal eksporteres ut i til det internasjonale markedet.
   – Bygget reiser seg i løpet av våren 2021 og til høsten blir de første maskinene levert. Gjennom høyautomatisert produksjon, digitalisering og bærekraftige løsninger, skal vi bevise at norsk ferdigvareindustri kan konkurrere med hvem som helst i hele verden, poengterer Vestre.

Kilde: NTB Kommunikasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no