Meny
27.05.2021

Vertikal gård vil produsere 1 million salatposer i måneden med LED-belysning

Ljusgårda, som dyrker salat innendørs i vertikalt veksthus, skal øke produksjonen med 1 millioner poser med salat.

Mer enn 70 prosent av frukt og grønnsaker som spises i Sverige blir importert med lastebil, båt eller fly fra andre land. For å bidra til en mer bærekraftig matproduksjon skal salatprodusenten Ljusgårda, som dyrker salat innendørs i vertikalt veksthus, øke produksjonen med 20 X til minst 60 tonn salat om måneden – noe som tilsvarer ca 1.000.000 poser med salat. I april ble det første partiet høstet i de nye lokalene  og allerede nå kan Ljusgårda – året rundt – sørge for et betydeligt større kvanta av lokalt dyrket salat til de svenske husholdningene. Når fasilitetene på 7000 m2 står helt ferdig denne sommeren, kommer Ljusgårda til å være Europas største produsent innen innendørsdyrkning av salat.
   Signify som er verdens førende innen belysning, hjelper de svenske pionerene innenfor vertikal dyrkning med utvidelsen av sitt produksjonsanlegg i Tibro. Det nye anlegget, som blir utvidet fra 300 til 2500 kvadratmeter, gjør at Ljusgårda kan tilby fersk, lokalprodusert salat året rundt.  Signify bidrar med sin seneste teknologi, Philips GreenPower Led production module og Philips GrowWise Control System, som skal styre lysspektrum og lysnivå. Alt dette gir bedre produksjonskvalitet og mer avkast per kvadratmeter, som igjen sikrer best mulige smak og næringsinnhold i salaten. LED-løsningen gir Ljusgårda mulighet for å optimere og forutsi høsten per kvadratmeter, og på denne måten kunne tilpasse produksjonen etter etterspørslen. Belysningen styres med Philips GrowWise Control System for å skjemalegge løpende vekstsykluser som muliggjør enda mer automatisering.
   ”Med utvidelsen av anlegget, kan vi tilby vår bærekraftig dyrkede salat til flere svenske husholdninger året rundt, så jeg må si at vi har en spennende tid foran oss», sier Andreas Wilhelmsson som er Sjef for Ljusgårda. «Signify har lang erfaring med avansert belysning,  arbeider med andre store innendørs gartnerier og vi får tilgang til eksperter som kan hjelpe oss med å kontinuerlig optimere produksjonen vår. Signify er også en av de få leverandørene som har kapasitet til å levere i takt med vår vekstplan. Sammen utvider vi nå anlegget vårt i Sverige, der vi med et styrbart lysspektrum har mulighet for å optimere lyset for dyrkning slik at salaten får den beste mulig kvalitet.»
   I dag selges Ljusgårdas salat i over 60 ICA-butikker, hovedsaklig i Västra Götaland og Småland. Med utvidelsen og den økte produksjonen, er Ljusgårdas målsetting å levere bærekraftig svensk salat til butikker over hele Sverige.
   ”Vi er stolte over å kunne hjelpe Ljusgårda å produsere lokal og klimavennlig salat. Ljusgårda deler våre visjoner om en bærekraftig endring av jordbruket og har et stort fokus på kvalitet og smak. Det er helt avgjørende for oss», sier Henrik Nørgaard, Nordic Commercial Director for Agriculture hos Signify.
   «Ved å bruke den seneste belysningsteknologien i sitt vertikale landbruk, kan Ljusgårda levere salat som lever opp til de høye kravene for matvaresikkerhet. Riktig belysning sikrer også en høyere kvalitet på plantene som igjen minsker matsvinnet. Vi ser fram til å være med på reisen fra de første spirene til at flere forbrukere kan få svensk salat året rundt»


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no