Meny
31.08.2016

Verdens nordligste Hardox In My Body oppnevnt

I forbindelse med den norske Avfallskonferansen i Tromsø 7.–9. juni 2016, ble det 6. Hardox-in-My-Body-medlemmet oppnevnt i Norge, som dessuten er det nordligste i verden. Kanstad Mekaniske produserer en krokliftcontainer i Hardox 450, som ble presentert på messen.

Kanstad Mekaniske AS ble stiftet i 1985, men har historie fra et annet foretak helt tilbake på 60- tallet. Foretaket har i dag seks aktive aksjonærer og produserer ulike typer containere for avfalls- og miljømarkedet.  Kanstad Mekaniske produserer også mer avanserte containerløsninger med hydraulikk og elektroniske styringssystemer. Elin var den eneste «sønnen» i familien og skulle egentlig bare ha en sommerjobb, men ble værende og har vært daglig leder og majoritetseier siden år 2001.

Markedsfordeler
– Sertifisering av vår kraftige krokliftcontainer med Hardox In My Body vil utvilsomt gi oss en fordel på det norske markedet, sier Elin Kanstad
   Materialet i containerne er Hardox 450. Kanstad får dette levert som mer eller mindre ferdige komponenter av skjærte og knekte plater som kommer direkte fra SSABs nettverk av samarbeidspartnere.
   – Det føles bra å kunne få de fordelene vi har gjennom vårt Shape-tilbud, sier Tobias Appelkvist, salgssjef for Special Steels i Norge. Det gir kundene en helhetsløsning som ytterligere etterspørres.

Fornøyde kunder
Iblant tar det lang tid å overbevise en kunde. For 7,5 år siden produserte Kanstad et par containere til en lokal kunde som var litt skeptisk til materialet og prisen. For litt siden kom containerne tilbake for litt renovering, og kunden var da så fornøyd med levetiden og holdbarheten at de valgte å bestille flere.
   – Da kunden innså den langsiktige verdien av holdbarhet, og at containerne ikke må repareres så mye, endret de innstilling til den litt høye innkjøpsprisen og valgte å bestille flere, konstaterer en fornøyd Elin Kanstad, oglegger tild: – På messen fikk vi mange positive tilbakemeldinger angående den utstilte modellen i Hardox, men også forespørsler om mulighet for å produsere andre containertyper i Hardox.
 
Satsing og investering
I de siste tre årene har foretaket investert mye tid og store økonomiske ressurser i å utvikle nye innsamlingsløsninger for det norske markedet. Produksjonslokalene bygges om og utvides og nye maskiner er på vei. To nye sveisere er også på vei inn i firmaet – alt dette for å møte den økende etterspørselen på norskproduserte produkter.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no