Meny
24.02.2016

Verdens letteste robuste nettbrett

Toughpad FZ-F1 og FZ-N1 er til dags dato markedets minste helrobuste nettbrett ifølge Panasonic.

De er spesielt utviklet for bransjer og industrier som daglig jobber med strekkodelesere, og som har bruk for et ergonomisk, moderne og holdbart arbeidsredskap. 
   Panasonic lanserte nettbrettet på World Mobile Congress. Nettbrettene veier bare 280 gram og er med sin 4,7 tommer skjerm den minste Toughpad på markedet i dag. Nettbrettet passer til alle bransjer som trenger en fleksibel enhet og passer spesielt godt til transport-, lager og logistikk, detaljhandel, produksjon, samt uttrykningstjenesten.

Musearm er en saga blot
De nye nettbrettene er designet med en spesialvinklet strerkkodeleser. Det betyr at brukerne ikke trenger å bøye på albueledd eller håndledd for å scanne en vare, og dermed reduseres risiko for musearm. Plasseringen av skjermen på enheten gjør det i tillegg mulig å lese skjermen samtidig som man scanner inn varen. Resulatet er en mer effektiv arbeidsprosess der de ansatte slipper å snu frem og tilbake på scanneren for å se skjermen. Scanneren har i tillegg knapper på begge sider og er dermed tilrettelagt for å kunne brukes med begge hender. 
   – Med den unike strekkodeleseren og en vekt som er omtrent 50 gram lettere enn andre tilsvarende enheter vil Panasonic Toughpad FZ-F1 og FZ-N1 endre markedet for håndholdte enheter, sier markedssjef Jan Kaempfer for Panasonic Computer Product Solutions.

Perfekt utendørs
Panasonic Toughpad FZ-F1 og FZ-N1 kommer med en 4,7ˮ mulitouch HD-skjerm som er lesbar selv i fullt dagslys da den er utstyrt med en antirefleksiv teknologi. Begge kan betjenes med penn eller finger, og de responderer selv om man bruker hansker.   

Stemmestyring og data på farten
Panasonic Toughpad FZ-F1 og FZ-N1 er utstyrt med 4G LTE/3G data og stemmestyringskommunikasjon. Med sin slanke design på bare 16,3 mm kan de også brukes til telefonsamtaler. Med tre mikrofoner med støydempende teknologi og doble høyttalere leverer de en lydkvalitet på opp til 100 dBA selv i områder med mye støy. 
   Med Wi-Fi, Bluetooth og NFC har enhetene mulighet for trådløs kommunikasjon. De har et 5 megapixel frontkamera og et 8 megapixel kamera bak som kan brukes til å dokumentere arbeidet. Nettbrettene har i tillegg en mikro USB-port, samt dual mikro SIM- og mikro SD kortleser.
   To forskjellige operativsystemer følger med nettbrettene. FZ-F1 vil være et av de første nettbrettene på markedet som bruker Windows 10 IoT Mobile Enterprise system. FZ-N1 er utstyrt med AndroidTM 5.1.1-versjon (AndroidTM for Work functionality). Her er det mulig å skille mellom arbeids- og private data på enheten.
   Enhetene er i tillegg bygd på den nye og raske Qualcomm SnapdragonTM Quad-core CPU med 2GB RAM og 16GB Flash storage.

Fleksible arbeidstider
Panasonic opplyser at Toughpad FZ-F1 og FZ-N1 har en kapasitet til å jobbe så lenge man trenger og ønsker. Standard batterikapasitet er åtte timer, men med tilbehør i form av et utvidet batteri kan man få opp til 16 timers driftstid.

Tilbehør
Enhetene blir lansert med mulighet for blant annet håndtak, holder, hylster, utvidet batteri og ladestasjon. 
   Det er også mulig å få dockingstasjon til kjøretøy. Denne er designet av Panasonic Global Docking Solutions team. Panasonic opplyser at det er enkelt å sette fast og frigjøre enheten med kun én hånd.  

Priser og tilgjengelighet
Panasonic Toughpad FZ-N1 Android 5.1.1 er tilgjengelig på markedet i juni 2016 med en veiledende pris på €1715 eksklusiv moms. Panasonic Toughpad FZ-F1 Windows 10 IoT Mobile Enterprise kommer til markedet senere på året med en veiledende pris på €1746 eksklusiv moms. Begge enhetene leveres med tre års garanti.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no