Meny
18.09.2017

Verdens første utleiegenerator for eksplosjonsfarlige områder

Aggreko leverer nå verdens eneste dieseldrevne utleiegenerator som er sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder.

Aggreko opplyser at enheten på 750 kVA oppfyller alle kravene i ATEX-direktivet, og at den har alle sikkerhetsfunksjoner som skal til for at den skal kunne brukes både offshore og på land. Den er ansett som den første i verden til å generere elektrisitet i eksplosjonsfarlige områder.
   Aggreko opplyser at den bruksklare enheten raskt kan installeres uten å måtte modifiseres eller rekonfigureres. Dermed sparer man tid, kostnader og plass, samtidig som man reduserer risiko for personell, utstyr og miljø.
   Enheten er sertifisert for å kjøre uten flammesperrer, og dermed unngår man bruk av rengjøringsmidler. Generatoren skal være svært stillegående.

Banebrytende løsning
– Vi i Aggreko ønsker alltid å levere banebrytende løsninger til våre kunder og skape et så trygt miljø som mulig for virksomheter og deres personell. Derfor er vi stolte av å kunngjøre denne sikkerhetsmessige nyvinningen. Det er en stor investering og et spennende fremskritt som vil heve standarden for mange bransjer der sikkerheten er avgjørende, sier John Wilson, Aggrekos regionsjef i Norden.
   Generatoren egner seg til olje- og gassindustrien, petrokjemiske anlegg og raffinerier, gruver og i næringsmiddelindustrien.
   Aggreko driver en av verdens største flåter av mobilt og modulbasert kraftproduksjonsutstyr til leie og har nå satt i gang feltforsøk av generatoren.
   Enheten er utviklet av Aggreko og JB Well Solutions i Norge med støtte fra Innovasjon Norge.

Reduserer risiko
– Det å redusere risiko i farlige områder er et hovedmål i mange bransjer, så det var naturlig for oss å rette oppmerksomheten mot det. Eksplosjoner må unngås; de tar liv, er ødeleggende for produksjonen, utstyret, miljøet og omdømmet. Risikoen er enorm. Derfor vil denne generatoren utgjøre en stor forskjell for en rekke bransjer, sier Gisle Ødemotland, daglig leder ved JB Well Solutions.
   – Aggreko er en ideell partner for oss på dette området. Sikkerhet er deres førsteprioritet, og deres globale tilstedeværelse, erfaring fra ulike bransjer og deres flåte av markedsledende utstyr gjør dem til en perfekt samarbeidspartner for oss, avslutter Ødemotland.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no