Meny
05.08.2015

Verdens første selvdrevne og trådløse temperaturmåler

Løsningen åpner for økt anleggsintegritet, prosessytelse og sikkerhet fra nye målinger på steder uten strøm og signalkabler, uten at regelmessig batteribytte er nødvendig.

ABBs nye trådløse WirelessHART temperaturmåler TSP300-W/TTF300-F og trykktransmitter 266 kan utrustes med energihøsting (Energy Harvesting) fra overskuddsvarme eller -kulde fra selve prosessen.
   Instrumentene kan måle og sende prosessparametere uten kabler og regelmessig batteribytte, som er vanlig for konvensjonelle, trådløse måleinstrumenter. Målerne med energihøsting kan under ideelle omstendigheter klare seg uten batteribytte gjennom hele levetiden.
   Den kompakte energihøsteren har en integrert mikrotermoelektrisk generator (micro-TEG) som produserer elektrisk energi til måleren. Løsningen drives av temperaturforskjellen mellom prosessen og omgivelsestemperaturen. I mange prosesser er det en overflod av varme eller kulde som er tilstrekkelig til å drive den trådløse måleren.
   ABB tilbyr trådløse prosessinstrumenter for måling av temperatur, trykk, nivå, mengde og tetthet basert på kommunikasjonsstandarden WirelessHART, et avansert maskenettverk med ekstrem pålitelighet og datasikkerhet. ABBs WirelessHART-instrumenter uten energihøsting har ti års batterilevetid med opptil 32 sekunders oppdateringshastighet ved referanseforhold. De benytter ikke-proprietære Lithium-batter i D-størrelse. Batteribytte kan utføres i gassutsatte områder (Class I Div 2).
   Trådløs instrumentering kan redusere installasjonstiden med opptil 30 prosent sammenlignet med kablede systemer og betyr også at fjerntilgang er mulig. Dessuten gir de mindre fotavtrykk og vekt på anlegget ved redusert behov for koblingsbokser og kabelgater. En annen fordel er mulighet for målinger på vanskelig tilgjengelige steder uten nødvendig infrastruktur, for eksempel på mobilt og portabelt utstyr.
   Mange av ABBs trådløse og kablede måleinstrumenter har et felles brukergrensesnitt med integrerte betjeningsknapper i displayet for enklere nettverkstilgang, parameterisering og feilsøking. Instrumentene kan også konfigureres med håndholdte HART-terminaler og kan integreres i kontrollsystemer som ABBs 800xA.

ABBs nye, autonome temperaturmåler henter energi fra prosessen og sender signalene trådløst via standarden WirelessHART.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no