Meny
25.02.2021

Vegvesenet bytter ut 200 fossilbiler - sparer 13 millioner årlig

140 fossildrevne personbiler og 50 fossile varebiler i Statens vegvesen blir nå erstattet av elbiler.


Det kan lønne seg å handle stort. En avtale over fem år med Leaseplan øker elbilandelen hos Statens vegvesen til 20 prosent.
   - Vi har en gunstig leasingavtale på 140 Polestar 2-elbiler. Disse bilene er miljø- og klimavennlige med 4-hjulstrekk og tilhengerfeste. De er ikke for store og dyre, men selvfølgelig sikre, praktiske og lønnsomme, sier Kjetil Larsen i Statens Vegvesen.
   Vegvesenet følger opp krav fra regjeringens klimamelding om at offentlige etater skal kjøpe personbiler og mindre varebiler med nullutslipp fra 2022. Transportsektoren spiller en nøkkelrolle for å redusere klimagassutslippene, og framover vil Statens vegvesen fortsette utskiftingen av fossile biler med elbiler.
   Bilene tas i bruk ved Vegvesenet-lokasjoner over hele landet.

Mot en nullutslipp-bilpark
- Vi har store ambisjoner på klimafronten og er godt i gang med å bytte ut 140 av våre 450 personbiler på bensin og diesel. Da blir 35 prosent av personbilene våre utslippsfrie, sier Larsen.

Sparer 13 millioner
- Vi bytter også ut nærmere 50 fossildrevne varebiler med elektriske, noe vi sparer rundt syv millioner kroner på i året. For de 140 personbilene er innsparingen seks millioner kroner i året. Total innsparing blir om lag 13 millioner per år, så dette er vinn-vinn med sparing av både miljø og penger, sier Larsen.

Mange uten el-alternativ
Statens vegvesen har også spesialbiler hvor det er montert mye spesialutstyr.
   - Verken disse, eller pick-uper som brukes på anlegg, har foreløpig et godt el-alternativ på grunn av vektbegrensninger. Vi håper teknologien og rekkevidden kommer på plass i nær framtid, slik at vi får byttet ut enda flere biler på sikt, avslutter Kjetil Larsen.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no