Meny
20.01.2016

Varmestyr hytta fra mobiltelefonen

For mange hytteeiere er det frustrerende å komme frem til en iskald hytte etter å ha kjørt timevis hjemmefra. Vel inne i hytta står frostrøyken ut av munnen, og kulda sniker seg inn i marg og bein. Når du først har fått fyr på peisen, tar det 2–3 dager før alle rom er noenlunde varme. Da er helgeoppholdet slutt, og det er på tide å reise hjem.  Med varmestyring fra mobiltelefonen eller nettbrett unngås disse problemene.

Familien Karoline Aarskog, Eirik Vatne og barna Anna Emilie (4) og Sander (7) fra Ørsta på Sunnmøre ønsket ikke lenger slike helgeopplevelser når de skulle reise til hytta på Bjorli. De fikk råd fra en lokal installatør, som anbefalte miljøriktig varmestyring fra Micro Matic Norge AS.

Forhåndsvarmer hytta
– Nå kan vi forhåndsvarme hytta fra vår mobiltelefon eller nettbrett hvor som helst vi befinner oss. Fra vi setter oss inn i bilen til vi er fremme etter tre timers kjøring er det komfortvarme i de rommene vi benytter under helgeoppholdet, sier Karoline. – Det gjør hytteturen til en glede for både store og små.

Forhåndsprogrammerer varmen
– Før vi reiser på hytta, kan vi styre varmen via våre mobile enheter. Temperaturen er forhåndsinnstilt på soverom, stue, gang, bad og kjøkken. Skal vi være på hytta over lengre tid, er det en smal sak å utvide temperaturprogrammet. Når vi trykker på mobiltelefonen, aktiveres varmen umiddelbart, sier Karoline. – I og med at vi har barn på 4 og 7 år, er det avgjørende at hytta er oppvarmet når vi kommer frem om kvelden. Da er det leggetid for ungene. 

Frostsikring
– Etter endt helgeopphold trykker vi igjen på mobiltelefonen slik at temperaturen senkes ned til frostsikringsnivå, som er på 10 grader. Dermed unngår vi frostskader, som raskt kan medføre store utbedringskostnader, sier Karoline, som kan fortelle at Microtemp Sentralstyring så langt har fungert meget bra.

Dag- og nattsenking
Hytta på Bjorli har en grunnflate på 90 kvm i tillegg til loft. Familien fra Ørsta har installert MicroVarm-ovner og Microtemp Sentralstyring for varmestyring.
   – Med dag- og nattsenking kan vi forhåndsprogrammere varmebehovet etter eget ønske rom for rom, sier Karoline. – Vi regner med at investeringen i energieffektiv varmestyring vil medføre reduserte strømutgifter. 

Fornybar vannkraft
De fleste hytteeiere bruker i dag oppvarming fra elektriske panelovner og varmekabler. I Norge kommer energien fra fornybar vannkraft. Elektrisk varme er lett å regulere og gir raskt ønsket temperatur. Med dag- og nattsenkingsfunksjon reguleres varmebehovet etter eget ønske.  

Fjernstyring
Sentralstyringsanlegget kan fjernstyres med app. Med Microtemp Sentralstyring kan varmen styres fra PC, nettbrett eller smarttelefon uavhengig av om du er hjemme eller borte. Det er lett å endre temperatur, justere sparetemperaturtider, utvide komfortperioden eller sette anlegget i frostsikring, feriemodus eller auto. 

Stort sparepotensial
– Oppvarmingskostnadene i hytter og eneboliger utgjør i dag 55 prosent av strømregningen, sier teknisk sjef Petter M. Johansen i Micro Matic Norge AS. – Ved å regulere varmen vil kostnadene reduseres uten at det går utover inneklimaet. Ved hjelp av termostater eller et sentralt varmestyringssystem kan energikostnadene til oppvarming reduseres med inntil 30 prosent. Med Microtemp Sentralstyring kan både gulvvarme, varmeovner og andre varmekilder styres fra samme sted slik at det oppnås store energibesparelser. Når sentralstyringsanlegg monteres, får brukerne inntil 20 prosent støtte fra Enova på dokumenterte installasjonskostnader, avslutter han. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no