Meny
08.08.2016

Vant kontrakt om utskifting av over 2000 gatelys-armaturer

Ringerike kommune skal investere i nye gatelys, og Ringeriks-Kraft gikk seirende ut av anbudskonkurransen.

Jørgen Dahl (t.v.) og Petter Rognlien viser de nye led-armaturene. (Foto: Ringeriks-Kraft)

LED-armaturer er svært energieffektive og vil gi kommunen reduserte strømutgifter.
  
– Vi er stolte over å ha levert det beste tilbudet, og at vi skal levere en stor belysningsjobb i hjemkommunen vår, sier avdelingsleder for belysning i Ringeriks-Kraft Service, Trond Ausland.
   I vurderingskriteriene ble det lagt vekt på pris og kvalitet, og Ringeriks-Kraft ble vurdert til å ha lavest pris og den beste leveransen totalt sett.
   – Ringerike kommune er glade for at vi nå har fått startet arbeidet med utskifting av over 2 000 gatelys. Dette er en omfattende og stor jobb som vil pågå en stund fremover, og vi er trygge på at Ringeriks-Kraft vil løse dette på en svært god måte, sier veisjef Jan Ivan Skillebekk i Ringerike kommune.
   Utskiftingen vil foregå over hele Ringerike, og oppstart var første uken i august. Arbeidet vil pågå helt frem mot årsskiftet.

Fra kvikksølvdamp til LED
– Lampene som skal byttes er svært gamle og av kvikksølvdamp. Dette er lamper som ikke lenger tillates produsert av EU, og det vil derford ikke være mulig å erstatte pærene i de gamle armaturene, understreker Skillebekk.
   – Ved å bytte til LED-armaturer vil vi oppå et enklere vedlikehold og vesentlige lavere strømutgifter til gatebelysningen i kommunen, sier Skillebekk.

Utskifting langs trafikkerte veier
– De aller fleste armaturene som skal byttes, er ved trafikkerte veier. Det betyr at vi enkelte ganger vil stå litt i veien for trafikken. Vi skal gjøre vårt ytterste for å være til minst mulig hinder, men i perioden frem mot nyttår, vil nok flere møte på montører og liftbiler i arbeid langs veien, sier Ausland.

Skal kartlegge alle veilys elektronisk
For å effektivisere arbeidet med veilys samt å spare strømutgifter har kommunen også utlyst et anbud om kartlegging av all gatebelysning. Denne kontrakten ble også vunnet av Ringeriks-Kraft, og montørenes oppdrag er å dokumentere alle elementer innenfor belysning elektronisk.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no